фокуси

Начало | фокуси | Магическото кубче на Рубик: фокус с най-трудния за разрешаване пъзел в света

Магическото кубче на Рубик: фокус с най-трудния за разрешаване пъзел в света

Аз детето | 2018-07-09

Магическото кубче на Рубик: фокус с най-трудния за разрешаване пъзел в света

Подреждането на кубчето на Рубик от много години е най-изключителния логически подвиг, който всеки човек на тази планета може да извърши. Решаването на този пъзел е сложно и трудно. Това малко цветно кубче е вдъхновило хиляди хора да не спят, ядат и да не правят нищо друго, докато не го наредят. Това понякога им отнемало не просто часове, а дни. Въпреки очевидната простота на кубчето, да решиш пъзела е много трудно и доста впечатляващо. Тези характеристики са донесли и друга слава на малкото кубче: за много хора то се е превърнало в хоби, а за други – в източник на доста интересни и впечатляващи фокуси. И за двете (фокусите и подреждането на куба на Рубик) трябва много време, за да се овладеят добре, но пък след това срещу вас често ще виждате ококорени погледи и изумени лица с отворени усти, които се чудят как по-точно направихте това.

Сега ще ви покажем и един фокус, който определено ще постигне този ефект. Измислен е от Стив Бърнджи, най-добрият и почти единствен фокусник с рубик куб в света.

Както сами се досещате, за този фокус ще ви трябва кубче на Рубик и... ами това е. И вашето желание. Първо се въоръжете с търпение, защото ще трябва да подредите кубчето, ако разбира се не си купите готово подредено. След това... може би не ви казахме какво точно ще постигнете. Сигурни сме, че на когото и да покажете фокуса: приятел, родител, роднина, че дори учител, знае колко трудно и бавно се подрежда това страшно кубче. Да, обаче вие сте един невероятен фокусник и можете да го подредите само за миг, само за едно подхвърляне във въздуха. Ето как става това...

Взимате кубчето и го подреждате, след което размествате само едната стена, така че останалите да си останат в един цвят. Това се прави лесно. Просто хващате долната и горната редичка и ги ги завъртате веднъж от дясно на ляво. След това излизате пред публиката. Държите кубчето, така че да се вижда само неподредената стена, а останалите – стоят скрити от ръцете и тялото ви. Обяснявате с подходящите ефекти, как можете да подредите кубчето само с мисълта си. Накрая го подхвърляте във въздуха, хващате го и... О, чудо! То е подредено. Тук трика е, както сами се досещате, неподредената стена да остане от вашата страна на тялото, за да не може никой да я види. Може би ще трябва да упражните малко правилното подхвърляне, но сме сигурни, че ще го овладеете бързо.

Но дали ще очаквате учудените физиономии около вас, не сме сигурни! ;-)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град