фокуси

Начало | фокуси | Лека магийка направете и с огъващия се молив всички впечатлете

Лека магийка направете и с огъващия се молив всички впечатлете

Мирела Любенова | 2018-09-07

Лека магийка направете и с огъващия се молив всички впечатлете

Днес ще ви представим един много интересен фокус, който е супер лесен и всъщност е от типа „оптична илюзия“. Макар че за оптичните илюзии не се изисква да си кой знае какъв фокусник и общо взето трикът го прави природата на човек, това не значи, че не трябва да владеете поне един такъв. Те са много подходящи за загрявка на вас и публиката преди големия номер или пък когато нямате много време, а искате да впечатлите някого. Например в междучасието в училище. Да, защо не? Този фокус е страшно подходящ за училище. Но преди да ви го покажем, нека ви разкажем малко за оптичните илюзии.

Оптичната илюзия (също наричана визуална илюзия) е характеризирана от визуално възприемани образи, които се различават от обективната реалност. Информацията събирана от окото е обработвана в мозъка, за да даде възприемане, което не съответства на физическото измерване на източника на стимула. Има три главни вида: литерални оптични илюзии, които създават образи, които са различни от обектите, които ги правят, физиологически, които са ефекти на очите и мозъка в резултат на прекомерна стимулация от специфичен тип (яркост, наклон, цвят, движение) и когнитивни илюзии, където окото и мозъкът правят несъзнателни заключения.

А сега си представете как само с един ваш поглед можете да огънете съвсем нормален молив все едно е направен от гума. Както разбирате всичко, което ви трябва за фокуса е просто един молив и нищо друго. Тайната на фокуса се състои в това просто как държите молива и как движите ръката си.

Хванете молива както е показано на картинката с палеца и показалеца си за единия край и го дръжте вертикално прав. Много е важно моливът да се мърда нагоре и надолу. Тоест трябва да го хванете точно като на картинката и да опитате дали се движи свободно нагоре и надолу, защото не го ли направите, целият фокус се проваля.

Пред публиката местете молива нагоре и надолу, като междувременно леко разхлабите пръстите си и начина по който го държите, така че другият край на молива спокойно да може да се движи бързо. Ако точно и ясно изпълнявате тези движения, моливът ще изглежда така сякаш се огъва. Запомнете, не е важно дали ще движите молива бързо. Като начало, опитайте да движите ръката си нагоре и надолу два пъти за секунда. Експериментирайте с ускоряване и забавяне, докато придобиете правилната скорост. Не забравяйте, че ключът към този трик е моливът да се държи с много хлабав захват, така че да може да се движи свободно.

С молив можете да опитате и още няколко забавни неща:
Весели игри с молив и хартия

Направете си интересен катапулт... от молив и картонена кутия

Моливчо – забавна украса за моливи

Лесен и вълшебен фокус само с два молива!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град