фокуси

Начало | фокуси | Със силата на фрути лупс и със силата на връвта направете един невероятен фокус

Със силата на фрути лупс и със силата на връвта направете един невероятен фокус

Аз детето | 2018-08-03

Със силата на фрути лупс и със силата на връвта направете един невероятен фокус

Казвали сме го и пак ще го повторим – често най-простите фокуси са най-добрите. Стига да са изпълнени правилно. Такива фокуси могат да развеселят всички, да накарат семейството и приятелите ви да се чудят и да се възхищават на таланта и ума на магьосника – тоест на вас. Точно такъв фокус ще ви помогнем да научите сега. Той е лесен за изпълнение, не изисква кой знае какви специални умения и може да се направи от всеки – независимо колко начинаещ е! Със съвсем малко тренировка, която просто се състои в това да изпълните фокуса няколко пъти, ще направите нещо супер ефектно и магическо.

Само си представете: показвате на публиката въже, което е съвсем обикновено, без никакви допълнително направени по него неща. След това изваждате пакет неотворена зърнена закуска фрути лупс или друга подобна. Обръщайки се към аудиторията си ги молите да се уверят, че плодовите кръгчета са напълно нови, годни за консумация и истински. След това започва и самият фокус! Пред зоркия поглед на зрителите нанизвате няколко вкусни кръгчета на въже, връв. След това го носите до двама от вашите любопитни наблюдатели и им казвате да задържат въжето опънато между двама им. Всеки трябва да държи един край, а въжето да е изцяло опънато. И магията започва! Покривате центъра, където са намират фрути лупс с носна кърпичка и поставяте ръката си над нея. Казвате няколко магически заклинания, няколко вълшебни движения и рязко сваляте кърпата. И какво? О, чудо – сладките кръгчета ги няма там, те са в ръката ви! И при това докато двамата ви зрителя все още държат въжето...

Вече готови ли сте да разберете и как става! Не се притеснявайте – няма нужда да учите в училище за магия, ей сега ще ви кажем. Разбира се първо си вземете и необходимите материали, които са шепа фрути лупс или подобни зърнени кръгчета, връзка от обувка, прежда или въже (само че две от тях) и непрозрачна носна кърпичка. Другият основен „материал“, който ви трябва е ловкост на ръцете и бързи движения.

Тайната в изпълнението на този номер е в специално нанизаните плодови кръгчета.

Нанижете едното кръгче на връзката или въжето! След това нанижете и останалите, само че не на едно, а на две еднакви въжета слепени едно за друго! Това е въжето, което ще дадете и на вашите зрители да разпънат. Следващата стъпка е слагането на носната кърпичка в центъра, която ще покрие плодовите кръгчета. С едната ръка трябва да отвличате вниманието на зрителите над кърпичката, а другата да се намира под нея, където да махнете това кръгче, което е нанизано първо само на едното въже. След като то бъде махнато първо, останалите лесно ще паднат в ръката ви.

Оттам вече си знаете – махате кърпичката и гледате изумените лица. Сега е ваш ред да опитате, напред, малки магьосници!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град