фокуси

Начало | фокуси | Картата детектив

Картата детектив

Аз детето | 2018-05-15

Картата детектив

Този фокус, който ще ви предложим сега е за леко напреднали магьосници, но това не означава, че е труден, даже напротив – с една-две репетиции ще го овладеете до съвършенство и ще впечатлите всеки на който го представите.

За фокуса ще ви трябват:
обикновено тесте карти за игра
лист
химикалка

За по-ясно първо ще ви опишем ефекта, който трябва да постигнете с фокуса, а след това и как да го постигнете.
Магът, тоест вие ;-), обяснява на публиката със сготвения мистичен тон, че има карта "детектив", която намира тази карта, която той пожелае. Оставя картите на масата и написва на един лист нещо, което само той трябва да знае. След това сгъва листа и го дава на някой от зрителите да го пази. След това моли зрителя да избере една карта от тестето, да я види само той, без да я показва на никой, да запомни каква е картата  и да я сложи отгоре на тестето. След като това е направено, магът казва на същия зрител да разбърка няколко пъти тестето, за да се "изгуби" картата. За да завърши невероятния фокус, магът кара друг зрител да прочете на висок глас написаната бележка: "Неговата карта са намира до асо спатия.". След това моли зрителя да потърси в тестето картата си. Като я открие, тя ще се намира до асо спатия.

Ето и тайната на фокуса:
Първия път, когато зрителят разбърква картите се вгледай в първата карта, която се намира отдолу. Докато го правиш обясни това, за картата "детектив". След това вземи листа хартия и напиши: "Неговата карта са намира до асо спатия." След това направи това, което е написано в ефект... като цепиш картите те винаги запазват своя ред.

Важно: Ако тестето е сцепено, направи така, че избраната карта да е отдолу, в този случай избраната карта: асо спатия, след това ще е отгоре.

Снимка: sxc.hu

Вижте още:
Изчезващата карта
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град