фокуси

Начало | фокуси | Зная фокус с девет карти...

Зная фокус с девет карти...

Аз детето | 2018-07-02

Зная фокус с девет карти...

Наистина – знаем фокус с 9 карти, който може да впечатли и най-големите скептици и тези, които не обичат фокусите. Може и да не ги накара да ги харесват колкото вас, но със сигурност ще останат очаровани и запленени от вашите умения. При това въобще не е труден за изпълнение – нужни са само няколко опита и сте готови да го представите. Толкова е интересен, че дори и професионалистите биха се впечатлили, а това, повярвайте, не се прави никак лесно. Освен това фокусите с карти са любими на повечето хора! Много пъти, когато чуем думата фокусник си представяме първо някои интересен номер с карти! Така че искате ли да бъдете истински фокусник? Тогава ето с какво да започнете!

Ефектът тук разбира се ще е разгадаването на карта избрана от приятеля ви. Това си е класиката и ако никога досега не сте пробвали фокуси, определено трябва да започнете с това. Ако пък вече знаете други фокуси – пак го направете, един трик с карти никога не е излишен, а и този е много хубав.

Ще ви трябват 9 карти за игра – няма значение какви! Размесете ги хубаво за пред приятеля си, това също няма значение, но се прави за по-голям ефект. След това ги разгърнете като ветрило с лицето надолу и го помолете да си избере една карта. Трябва да я види, да я запомни, но в никакъв случай не трябва да ви я показва. После трябва да я постави обратно в тестето, а вие да съберете картите на едно.

И ето че същинската част на фокуса започва... Разделете картите на три купчинки от ляво на дясно с лице нагоре и направете така картите, че да се виждат. След това помолете човека да посочи в коя купчинка е неговата карта. Не самата карта, а просто купчинката. Вие пък трябва да съедините трите купчинки в една, така че тази посочена от приятеля ви да бъде по средата. После отново повторете същото: разделете картите на три купчинки от ляво на дясно и отново помолете зрителя да посочи къде се намира картата – в коя купчинка. След това отново ги съберете така че посочената купчинка да е по средата.

Сега и най-вълнуващият момент: дръжте картите с лицето нагоре и избройте пет от тях – петата трябва да е тази, която приятелят ви е изтеглил.

Как става всичко ли – нека кажем, че имате магически сили. ;-) Колкото до самия фокус, той всъщност е много лесен. Обясненията може и да изглеждат дълги, но ако го репетирате няколко пъти ще го правите много бързо! Точно в това е и част от ефекта!

Вижте и още няколко забавни занимания с карти:
Вълшебното отгатване с карти
Най-великият фокус с карти в света
Интересен и лесен трик за разбъркване на карти
Две игри с карти, малко математика и много забава



Коментари
2 коментара

Антон , ,

Публикувано на 15.03.2019

този фокус няма как да се получи както е описан Картата е или 4 та или 6 много рядко е 5 тата

Ники , ,

Публикувано на 27.04.2021

Същият фокус е описан тук, ама с друга бройка карти :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град