фокуси

Начало | фокуси | 5 основни съвета, които всеки фокусник трябва да знае, за да направи незабравимо магическо шоу

5 основни съвета, които всеки фокусник трябва да знае, за да направи незабравимо магическо шоу

Аз детето | 2018-08-17

5 основни съвета, които всеки фокусник трябва да знае, за да направи незабравимо магическо шоу

Независимо дали правиш цяло представление пред група непознати, платили за да гледат или пък пред приятел или пък членове на семейството, ако си фокусник, представянето ти винаги трябва да е на ниво. Това разбира се не означава да си купувате сцена, скъпа пелерина или да си наемате асистентка. Не е това нещото, което прави едно магическо шоу добро. Нещото са тези 5 основни съвета, които сега ще ви представим и които не са измислени от нас, а са почерпени от някои от най-известните съвременни фокусници. Убедени сме, че вече знаете достатъчно фокуси, които можете да направите, но сега е време да научите и как те да бъдат още по-ефектни с пет лесни съвета.

Включвайте публиката по-често

Тайната на това да си добър маг е да включвате аудиторията в самите фокуси. Така за тях ще е още по-интересно и ще се чувстват част от номера, а не само странични наблюдатели. Ако сте гледали фокуси без съмнение сте виждали как фокусниците карат публиката да си изтегли карта, да провери някое въже, шапка или кърпа дали е цяла. Да познае нещо... Е, точно това трябва да правите и вие. Винаги и във всеки фокус има такава възможност, така че възползвайте се от нея.

Тренирайте уменията си

Много от начинаещите фокусници разчитат само на много джаджи и малки устройства или материали, които да им помагат при ефектите във фокусите. Истината обаче е, че за да си истински професионалист трябва да разчиташ уменията ти да постигнат ефекта. Говорим за неща като бързина и сръчност на ръцете, умение да насочиш вниманието на публиката другаде, докато правиш номера си – ето в това се крие истинската магия на фокусите.

Практика

Някои фокуси са съвсем лесни, но за други се изисква много практика сам пред огледалото. Не пренебрегвайте този съвет, защото ако не правите фокуса си по идеалния начин, той може лесно да се разкрие и тогава всичко ще се изгуби. А за да е идеално, трябва да се упражни – това е.

Магията се нуждае от време

Да си фокусник не става за една нощ, да принудиш мозъка си да движи ръцете и да говори на публиката с такива думи, че да я заблуди, че това е магия отнема време за практика. Така че знайте, че хубавите фокуси отнемат време за научаване! Ако не отделите достатъчно от него – ами просто няма да успеете.

Тайната е в простите трикове

Може и да ви се иска да накарате някоя статуя да изчезне или да летите, но знайте, че всеки фокусник е започнал с далеч по-простички трикове, докато стигне до тези. Просто друг път няма – затова вие също започнете от тях и ако да правите фокуси е вашето нещо – един ден ще станете по-добри дори и от Дейвид Блейн и Демиън Адитя (фокусниците от които научихме тези съвети) взети заедно!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град