приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледа без сняг?

Коледа без сняг?

Алия Казанджиева | 2010-12-27

Имаше още един месец до дългоочаквания празник Коледа. Дядо Коледа и джуджетата вече се бяха хванали на работа. Всеки вършеше по нещо. Дядо Коледа четеше дългите списъци с подаръци, а работливите му помощници ги изработваха. В работилницата им в Лапландия имаше отделна зала за различните видове играчки. Шоколадова зала, Зала за кукли барби, Зала за изработване на коли и камиони, Зала с плюшени животни, имаше зали, в които се изработват по-сложни подаръци – компютри, телефони и т.н. Там работеха по-старите и по-сръчни джуджета. Всеки беше много зает.

Дядо Коледа беше поръчал на едно джудже да отиде и да извика Дядо Мраз. Това джудже се казваше Хю и горкото, още не се беше научило да изработва нищо. Затова точно трябваше да извика Дядо Мраз. Той е брат на Дядо Коледа и подобно на него носи на децата нещо много ценно за тях. Сняг. Когато падне сняг, Дядо Коледа ще обиколи света и ще пожелае на малки и големи “Весела Коледа”. Хю разбра колко е важна задачата му, затова тръгна веднага. 
Когато стигна в къщата на Дядо Мраз, го завари тъжен. Хю се разтревожи и го попита какво не е наред. Дядо Мраз въздъхна и му отговори, че е тъжен, защото вече има по-малко от месец до Коледа, а времето вън напомня на пролет. Хю не знаеше какво да направи. Той не каза нищо повече и се върна при Дядо Коледа.
Като чу , че тази година няма да има сняг, Дядо Коледа много се притесни. Той мислеше да каже на джуджетата да спрат работата си, но тогава Хю каза нещо умно, той разказа на всички че не е възможно всяка година да има сняг по целия свят. Важното е хората да са радостни и да се обичат. Да има коледно настроение и децата да вярват в Дядо Коледа и джуджетата. Дядо Коледа беше горд с Хю. Всички се върнаха на работа. Така и тази Коледа беше вълшебна дори и без сняг!

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град