малък готвач

Начало | малък готвач | Като майстори сладкари: направете си космически шоколад

Като майстори сладкари: направете си космически шоколад

Аз детето | 2019-12-25

Като майстори сладкари: направете си космически шоколад

Няма да ви питаме дали обичате шоколад – ясно е, че няма човек, който би отказал някое и друго парченце от време на време. Но пък можем да ви попитаме какъв ви е любимият вид? Има толкова много – с ядки, с плодове, с бисквити, с друг вид шоколад, с бонбони... Няма да ни стигне времето да ги изредим. Знаете ли обаче какво ни липсва в цялата тази богата гама – нещо красиво. Обикновено шоколадите са просто големи правоъгълници, разделени на малки парченца и нищо по-красиво. Сигурно някъде там има и не само вкусни, но и красиви шоколади, но къде точно не знаем. От друга страна знаем, че вие можете да си направите космически шоколад. Той ще е идеален за украса на торта, за подарък за скъп роднина или обичан приятел и се хващаме на бас, че никъде досега не сте виждали такъв! Искате ли да си го приготвите и да видите, че имате уменията на истински майстор сладкар?

Тогава ето това са необходимите продукти:

  • 1 черен шоколад
  • 2 бели шоколада
  • 1 пакетче захарни звездички
  • лилава боя за храна
  • синя боя за храна

Нека подръка да имате и:

  • 3 купички подходящи за микровълнова
  • 3 лъжици
  • тава за печене
  • хартия за печене
  • шпатула

Ето и как става цялата космическа вкуснотия:

Първо постелете хартията за печене на дъното на тавата. Няма да печете реално нищо, но така всичко ще бъде по-лесно и чисто. После в първата купа начупете единия бял шоколад и го разтопете в микровълновата. Сигурно знаете как става, но да ви припомним: пускате го за 10 секунди, вадите и разбърквате, после за още 10 пак вадите и пак разбърквате и така докато се разтопи.

Правите същото и с втория шоколад, но в друга отделна купа. После към единия прибавяте малко лилава боя, а към другия синя. Боите за храна, независимо дали са течни или на прах, оцветяват доста, особено когато е шоколад, така че ще ви трябва много мъничко.

После разтопете и черния шоколад по същия начин. Като него направо излейте в тавата с хартия за печене и разстелете с шпатулата така, че да стане на тънък слой като шоколадите от магазина. Отгоре изсипете вече станалия син шоколад, а някъде близо до него, но без да се докосват вече станалия лилав шоколад.

После с помощта на върха на лъжица или пък клечка за зъби бъркайте леко шоколадите така, че да се смесят, но съвсем малко, за да се виждат всички цветове. Накрая поръсете със захарни звездички и оставете шоколада в хладилника за 30 минути или пък извън него за около час, докато се втвърди.

Това е! После можете да го начупите и да украсите с него някоя торта, да си го хапнете така, да го подарите или каквото друго искате. Само не забравяйте и да снимате сладкарското си произведение!

Опитайте и още няколко шоколадови рецепти:
Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света
Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки
За топла зима: горещ шоколад с мед и канела
Горещият шоколад на Елза – вкусен и много специален
Домашни шоколадови бонбони направете и всички почерпете
Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град