малък готвач

Начало | малък готвач | За перфектни пуканки у дома: 5 препоръки и една лесна рецепта

За перфектни пуканки у дома: 5 препоръки и една лесна рецепта

Аз детето | 2020-01-20

За перфектни пуканки у дома: 5 препоръки и една лесна рецепта

Няма нищо по-хубаво от топли пуканки! Не, всъщност има – топли пуканки, които си направил сам у дома и знаеш точно какво съдържат и кога са направени! В киното може и да се примиряваме с тези, които ни продават, но защо у дома трябва да е така! Пуканките могат да бъдат много вкусни и дори полезни стига да знаем как точно да си ги изпукаме. Затова наострете уши, отворете широко очи и прочетете нашите 5 препоръки и една лесна рецепта!

Използвайте правилните царевични зърна

В магазините има буквално стотици видове царевични зърна за пуканки. Някои са страхотни, а други ужасни, но как да разберете кои точно ви трябват! На първо място хубавите зърна са яркожълти и твърди. Обърнете внимание и на датата на пакетиране – от стари зърна (на повече от 8 месеца) не стават хубави пуканки.

Пукайте правилното количество

Не препълвайте пакетчето с пуканки – за съжаление много от производителите не спазват този съвет и често препълват пакетчето, за да може да сме доволни от цената, но това не е правилно. Така половината зърна не стават на пуканки, а пък останалите често изгарят. Затова е най-хубаво да си купите зърна за пуканки и хартиени пликове за сандвичи и сами да си направите пакетчета за пукане. За най-добър резултат използвайте половин чаена чаша зърна на една торбичка.

За правилното време

Правилното време за което държите пуканките в микровълновата също е важно, но то е различно за различните малки фурни, така че е добре да тествате и да разберете сами. Средно идеалното време за нашата микровълнова например е 2 минути при ½ чаена чаша зърна. Не се доверявайте на настройките за микровълнова фурна за пуканки. Вместо това, слушайте! Ако има 2-3 секунди в които няма пукане, е подходящ момент да ги извадите, може да останат няколко неизпукани, но по-добре така, отколкото готовите пуканки да изгорят и да имат неприятен вкус.

Използвайте правилните овкусители

Най-добрата част за пуканките, които си правите съвсем сами само от царевични зърна, е, че след това можете да добавите перфектните овкусители, без да се съобразявате с предварително подправените и предварително ароматизирани пуканки, които често може да са прекалено солени за вашия вкус. Можете да поръсите готовите си пуканки с малко сол, да добавите истинско масло или сладко (да, стават страхотни с малко истинско плодово сладко).

Споделяйте със семейството

Колкото и да е изкушаващо да си направите вкусни пуканки само за себе си, споделете ги със семейството. Така ще ви е по-вкусно, опитайте и ще се уверите.

Ето и нашата любима рецепта за изцяло домашни пуканки!

Сипете ½ чаена чаша чисти царевични зърна в хартиен плик за сандвичи и ги пуснете на максимална температура в микровълновата за около 2-3 минути или докато в продължение на три секунди няма пукане. После изчакайте 2 минути при изключена микровълнова и внимателно извадете.

Изсипете в купа и добавете щипка сол и 30 грама истинско масло, разбъркайте леко, докато маслото се разтопи и се насладете!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град