малък готвач

Начало | малък готвач | Горещият шоколад на Елза – вкусен и много специален

Горещият шоколад на Елза – вкусен и много специален

Аз детето | 2018-12-18

Горещият шоколад на Елза – вкусен и много специален

Няма да ви питаме дали знаете коя е Елза, защото със сигурност все още понякога си припявате
„Let it go,
Can`t hold it back anymore
Let it go, let it go
Turn away and slam the door“.

Тя си остава една от незабравимите героини на нашето време и достойно се нареди до Бел, Пепеляшка и други известни принцеси. Когато обаче стане студено, всеки, дори и Елза, понякога има нужда от топла и вкусна напитка! Нейната любима е горещ шоколад! О, и вашата ли? Какво чудесно съвпадение. Само дето този на Елза не е обикновен, той е в стил „Замръзналото кралство“. Искате ли и вие да опитате тази вкусна „замръзнала магия“, която ще ви стопли и ще ви донесе много вкус? Тогава ето и рецептата!

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши разбита сладкарска сметана
  • течна синя боя за храна
  • формичка за сладки снежинка (ако нямате точно такава, не се бойте, Елза използва понякога и други формички)
  • 1 пакетче ванилия
  • половин чаена чаша вода
  • 1 клечка за зъби
  • 400 мл прясно мляко
  • 100 г бял шоколад

Ще ви трябват също тенджерка, тавичка, лъжица и разбира се красива чаша!

Преди да започнем имайте предвид, че ще се наложи да използвате няколко готварски техники, а също и печката, така че ако не можете сами, помолете възрастен за малко помощ. Дори и Елза го прави, защото да приготвиш и споделиш чаша топъл шоколад с компания е още по-весело!

Остана и още един съвет от нас, ако не обичате боята за храна, можете да използвате разбита синя сладкарска сметана – продава се в почти всеки магазин или просто да пропуснете синьото – пак ще стане вкусно! А сега ето и какво точно трябва да направите.

Сипете водата и разбитата сладкарска сметана в тавичката и леко разбъркайте. След това ако ще я оцветявате капнете няколко капки синя боя тук и там и с помощта на клечката за зъби просто леко разнесете боята. Така ще получите чуден ефект. Ако пък сметаната ви е вече синя или не искате да използвате боя, пропуснете тази част и само разбъркайте с вода! После поставете тавичката във фризера за около един час!

Малко преди да я извадите си направете и горещия шоколад! В тенджерка сипете млякото, ванилията и белия шоколад и оставете да заври. След като заври внимателно разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и изключете котлона. Имайте предвид, че трябва внимателно да следите млякото, защото то завира внезапно и бързо и ако не се разбърка... пада голямо чистене и вместо да пиете шоколад, ще чистите поне половин час. Случвало ни се е и не е никак приятно!

Докато чакате шоколада малко да изстине извадете сметаната от хладилника и с помощта на форма за сладки изрежете снежинки (или други формички каквито имате). Нищо, че е замръзнала, пак става лесно с малко повече притискане!

Накрая остава да сипете от шоколада в чашка, да сложите малко снежинки, звездички или друго каквото сте изрязали. Може да добавите и сламка. Шоколадът е красив, сгряващ и вкусен. Обикновения горещ шоколад е вкусен, но когато е в стил Елза е страхотен!

Имаме и още сладки и топли рецепти, вижте ги:
Горещ шоколад по нов начин
Домашен горещ шоколад за студена зима
Отново е време за горещ шоколад – този път с джинджифил
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град