малък готвач

Начало | малък готвач | Печен карфиол – трябва да опитате, защото няма как да не ви хареса

Печен карфиол – трябва да опитате, защото няма как да не ви хареса

Аз детето | 2019-12-26

Печен карфиол – трябва да опитате, защото няма как да не ви хареса

Сигурни сме, че при мисълта да хапнете за обяд или вечеря печен карфиол ви иде да затворите не само тази рецепта, но и да си кажете, че толкова интернет за днес ви стига. Но изчакайте! Нали знаете, че няма да ви предложим нещо, което не е хубаво. Карфиолът може и да не е от любимите ви зеленчуци, но всичко зависи от това как ще го приготвите. Всъщност като с всеки друг хранителен продукт. Ако сложите подходящите подправки и го сготвите по подходящия начин карфиолът може да бъде наистина много, ама много вкусен. Не знаете какво да го правите ли? Е, нали затова ви казваме тази рецепта! Опитайте и няма да съжалявате! Освен това карфиолът е здравословен зеленчук!

Преди обаче да започнем да готвим помнете, че ще трябва да използвате нож, както и фурната и ако не сте все още достатъчно тренирани с тях е хубаво да помолите за помощ!

Ето и необходимите продукти:

  • карфиол
  • 3 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 1 супена лъжица сушена мента или босилек

Ето и как да го приготвите:

В купичка смесете всички съставки, като ги разбъркате добре. Така ще направите нещо като марината, която ще придаде на зеленчука страхотен вкус и крехкост. Карфиола пък почистете от листата и нарежете на тънки филийки, така както си е цялата глава. Това може да е малко по-деликатна работа, затова най-добре ще е по-малките от вас да правят маринатата, а някой по-голям да нареже карфиола. Така и хапването ще стане по-бързо. Пък и е важно да има някой, който да следи дали се реже правилно, защото накрая карфиолът трябва да изглежда така.

След като е нарязан както трябва постелете хартия за печене върху тавичка, а отгоре наредете филийките зеленчук. Може и да са близо една до друга, важното е да не са една върху друга. После просто полейте обилно с маринатата.

Накрая печете във фурната на 200 градуса за около 10 минути. Това е! Карфиолът можете да си хапнете просто така или пък да послужи като гарнитура към печено месо или пиле. И в двата случая е много вкусно и ще загубите, ако не опитате.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град