приказки от деца

Начало | приказки от деца | История за лошия Доминик

История за лошия Доминик

Сейхан Акманов | 2010-12-27

Дядо Коледа, добрият белобрад старец, всяка година, през святата, вълшебната нощ, нощта на Коледа, носи на всички добри деца, на земята, подаръци. Но не всички деца са добри, какъвто е и героят в моя разказ. Сега ще ви разкажа за лошото момче Доминик.
Доминик е момче на дванадесет години, което било, както се подразбира, много лошо. То всеки ден правило бели, като да хвърля снежни топки, камъни и пр. по стъклата на хората, също пукало гумите на колите и крадяло, но то не било виновно за това, вината била в живота му. То нямало родители и живяло в дом за сираци. Нямало кой да го облича, да му помага, да чувства уюта на семейството и т.н.

Дядо Коледа бил в Лапландия и в навечерието на 24-ти декември се подготвял за Коледа. Той бил в кабинета си и разглеждал децата и техните желания в специалната му книга и попаднал на Доминик. След малко той разгледал и докладите от джуджетата за Доминик и вече знаел какво да подари на сирачето. Доминик не вярвал в Дядо Коледа, той даже не бил чувал за него, защото нямало кой да му разкаже, но в сутринта след Коледа, мъж и жена дошли да вземат Доминик от дома. Това били неговите родители!

П.П.: Видяхте ли, че старецът може да подари щастие под всякаква форма.

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град