малък готвач
Приказни есенни кексчета
„Кексчетата винаги са любимата храна на децата, защото са едновременно сладки и привлекателни на външен вид“ – това твърди Лекси Рос, главен готвач в един от най-известните ресторанти в „Дисниленд“ в Париж. Всеки ден Лекси приготвя всякакви сладко-приказни изкушения, които се харесват на малки и големи, посещаващи известния увеселителен парк. Специално за вас Лекси сподели тази рецепта за приказни есенни кексчета, точно така, както ги приготвя тя, за да можете и вие да си ги приготвите сами у дома, заедно с мама. Идеални са за есенен почивен ден и са изключително вкусни. Освен това са наистина много специални, защото Лекси обикновено пази всички свои рецепти в тайна.
Необходими продукти:
- 125 грама масло
- 2 чаени чаши захар
- 4 яйца
- половин пакетче бакпулвер
- 2 чаени чаши брашно
- 2-3 парчета печена или сварена тиква нарязани на дребно
- сметана или пък течен шоколад
- любимата ви украса – може да е всичко – от шоколадови пръчици до марципанови фигурки
Как се приготвят:
Вземете голяма купа и в нея сложете маслото и захарта. След това бъркайте, докато двете съставки се смесят добре. Трябва да се получи нещо като твърда каша. За по-лесно, съветва Лекси, бъркайте със силиконова шпатула, два пъти по часовниковата стрелка и един път на обратно. След това добавяте 4 яйца и отново бъркате за около 2-3 минути. След това добавяте брашното, тиквата и бакпулвера. Ако ви се намира канела и обичате, ще придадете на кексчетата още по-есенен аромат, така че можете да сложите и една чаена лъжичка канела. След това продължавате да бъркате, докато се получи гъсто тесто.
Него разпределяте във форма за кексчета, ако нямате можете да си вземете и еднократни и печете вкуснотията на 200 градуса за около 20-25 минути, докато станат златисти отгоре. Изчаквате да изстинат малко и ги изваждате от фурната. Тук е и голямата тайна на Лекси, за да станат сочни и вкусни тя прави следното: леко изрязва горната част на кексчето, за да се получи дупка. Тази дупка внимателно напълва със сметана или шоколад. Ако пък решите можете да използвате дори сладко или мармалад. След това закрепвате изрязаната част върху пълнежа с ръба нагоре. Така че да се получи като конус и със шприц слагате още сметана върху нея, за да се покрие цялото кексче. Накрая отгоре украсявате с любимата си украса и готово.
За още по-приказен вкус, Лекси съветва да хапвате кексчетата с топъл чай от мента или липа.
Вижте още:
Призрачни мини кексчета
Сладките лимонови кексчета на Лили
Страхотни филмови кексчета