малък готвач

Начало | малък готвач | Да се заредим с витамини: вкусна и лесна салата „Витаминка“

Да се заредим с витамини: вкусна и лесна салата „Витаминка“

Аз детето | 2021-06-21

Да се заредим с витамини: вкусна и лесна салата „Витаминка“

Лятото вече е тук и смятаме, че е време да оставим хамбургерите и пържените картофки и да се заредим с малко витамини. Все пак лятото е сезонът на пресните плодове и зеленчуци и не бива да ги пропускаме с лека ръка. Те също са много вкусни, а и тялото ви ще ви бъде благодарно за свежата доза витамини и други полезни вещества. Освен това плодовете и зеленчуците също могат да бъдат приготвени вкусно и по много различни начини. Поради тази причина решихме да споделим с вас някои рецепти за любимите си салати. Тях хапваме редовно и с удоволствие. Не се съмняваме, че ще се харесат и на вас и ще ви заредят с много енергия, както правят с нас. Някои от тях са необичайни, други са съвсем обикновени, но винаги са много вкусни!

Втората салата с която ще ви изкушим е доста по-семпла и обичайна от нашето „Ягодово чудо“. Тя съдържа всичко, което сме свикнали да има в една салата. Въпреки това е оригинална и много вкусна. Идеална е както за гарнитура, така и за хапване сама! Опитайте и веднага ще усетите, колко се харесва на тялото ви! Нарекохме я „Витаминка“ – просто защото е пълна с витамини!

С какво да си я направите:

  • половин зелка или пък направо свежо зеле от пликче готово и нарязано
  • 3 стебла целина
  • половин лимон
  • 5 стръка копър
  • 2 супени лъжици зехтин
  • щипка сол

Как да си направите нашата „Витаминка“:

Първо измийте зелето, ако вече не е нарязано. След това внимателно с нож и задължително на дъска го нарежете на лентички. Най-лесно това ще стане като първо нарежете половинката на малки части. Целината също измийте и нарежете на дълги лентички. Просто слагате стръкчето на дъската и го нарязвате на две или три по цялата дължина. Накрая измивате разбира се и копъра и го нарязвате или пък накъсвате на по-ситно и също го добавяте към салатата!

Овкусявате със сока на половин лимон, щипка сол и 2 супени лъжици зехтин. Разбърквате и „Витаминка“ е готова. Вкусна, освежаваща и много полезна!

Снимки: pixabay.com



Коментари
1 коментар

Лора , ,

Публикувано на 30.05.2018

Направих си салатата "Витаминка". Много е вкусна!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град