фокуси

Начало | фокуси | Балон, смях, експеримент и състезание – всичко това само в един фокус

Балон, смях, експеримент и състезание – всичко това само в един фокус

Аз детето | 2018-04-18

Балон, смях, експеримент и състезание – всичко това само в един фокус

Няма съмнение, че фокусите са безкрайно интересни! Дори и да знаем, че всъщност са просто добре нагласена и тренирана заблуда или пък трик, който очите и мозъкът ни изиграват, те си остават фантастични и интересни за наблюдение. Още по-хубави са пък ако ги правиш ти, затова днес е време за чисто нов фокус, който да научите и да покажете на семейството, приятелите и всеки, на когото искате. Това обаче не е просто фокус – той съчетава в себе си няколко от най-хубавите неща в целия свят. Ако не се сещате, кои са те, сега ще ви кажем: смехът, експериментът и научаването на нещо ново. Всичко това го има в този интересен фокус. И ако в момента си мислите, че за него ще ви трябват някакви скъпи или трудни за намиране материали – грешите! Най-хубавите неща често са и най-обикновените и прости и този трик също не е изключение. Готови ли сте за нещо интересно?

Тогава ще ви трябват две пластмасови бутилки от 1 литър и два еднакви балона. Също и добър приятел, който би искал да види нещо наистина интересно! За да се получи фокусът, трябва да обясните на приятеля си, че сега ще си направите едно магическо състезание за това кой първи ще надуе балон в бутилка. Звучи лесно и не особено магическо, но не е така. Преди състезанието и преди самия фокус направете следното, за да стане магията истинска.

Първо поставете балоните в бутилките по следния начин. Пъхате балона задължително ненадут и с отвора му обхващате гърлото на бутилката. Така той ще се задържи там, за да можете да го надуете и няма да падне вътре. Трябва да изглежда като на снимката.

Сега идва и редът на голямата тайна. С помощта на ножица или най-добре карфица или игла за шиене направете малка дупчица на дъното на едното шише. Но запомнете кое е, то ще е вашето. Другото оставете както си е – то ще е за приятеля ви. След това просто го поканете на състезание и му обяснете, че вече знаете кой ще победи. Това сте вие, защото имате магически сили и започнете. Предполагате ли какво ще стане? Много просто – колкото и да издува бузи приятелят ви няма да успее да надуе балона, той няма да се мръдне дори с милиметър. Докато щом вие опитате с вашето шише, балонът ви моментално ще започне да се надува още с първия ви дъх. Е, предупредихте го – имате магически сили или поне приятелят ви така ще си мисли.

В действителност всичко идва от малката дупчица, която сте направили предварително и която никой не би трябвало да види освен ако няма поглед на орел. Цялата работа се състои в това, че за да се надуе балонът има нужда от място. В бутилката обаче цялото място е заето от въздух. Това, че не го виждате, не означава, че не е там. Благодарение на дупката във вашата бутилка обаче, надувайки се балонът успява да избута въздуха, който излиза през нея и така има място и съответно той се надува. Това си е истинска природна магия!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град