зоокът

Начало | зоокът | Животни за които най-вероятно никога не сте чували, но те съществуват

Животни за които най-вероятно никога не сте чували, но те съществуват

Аз детето | 2020-08-25

Животни за които най-вероятно никога не сте чували, но те съществуват

Кое е най-екзотичното и необичайно животно за което сте чували някога? Може би в ума ви странно се върти думата вомбат“ или „бавното лори“. Но това съвсем не са най-необикновените животни, които природата е създала! Тя всъщност е пълна с изненади и понякога дори е трудно да си представим колко интересни и невероятно различни и необичайни живи същества обитават нашата планета. Някои са много мънички, а други огромни. Едните имат странна козина, а другите сладки ушички. Някои се крият на най-необичайни места в най-дълбоките джунгли, а други – можете да срещнете дори в парка, стига да гледате внимателно.

И за да не говорим само общи приказки веднага ви даваме един сладурски пример. Той се казва лил пика и е много сладък и пухкав, нали? Но не това го прави уникален. Това сладко и невероятно рядко животно е известно още като „вълшебния заек“. Наскоро лил пика бе заснет за първи път от двадесет години. Той е открит за първи път в планините на Китай Тиан Шан.

Искате ли да видите още няколко такива интересни и красиви животни? Тогава непременно посетете нашия фотопоглед!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град