зоокът

Начало | зоокът | Енотите Пайпър и Чийто рисуват картини и продават шедьоврите си в интернет

Енотите Пайпър и Чийто рисуват картини и продават шедьоврите си в интернет

Аз детето | 2020-08-22

Енотите Пайпър и Чийто рисуват картини и продават шедьоврите си в интернет

Кои са най-известните художници, които познавате? Пикасо? Моне? Ние пък познаваме Пайпър и Чийто! Какви са тия художници? Ами много просто – еноти! И вярвате или не, наистина рисуват и дори продават картините си в интернет. Сигурно никога не сте подозирали, че енотите имат талант за рисуване. Поне такъв е случаят с косматите художници от САЩ Пайпър и Чийто, които радват с творчеството си потребителите на канала им в YouTube и на страницата им в Инстаграм, и дори продават шедьоврите си. Пайпър и Чийто съжителстват с пет котки и куче на име Луна. Всички животни са спасени или взети от приюти от стопаните им Мичъл и Сара Тайм.

Двата енота обаче не се задоволяват само с това да позират за снимки и да безобразничат. Пайпър и Чийто с готовност демонстрират художествените си таланти. Тъй като миещите мечки обичат да докосват с ръце каквото им попадне, стопанката им Сара веднъж им предложила да порисуват с боички. Заниманието толкова се харесало на Пайпър и Чийто, че оттогава косматите творци създават картина след картина. Потребителите в интернет проявили жив интерес към творчеството на енотите и започнали да настояват Сара и Мичъл да продават картините им. Така се зародил малкият артбизнес на Пайпър и Чийто.

Творбите на Пайпър и Чийто вървят средно по 100 долара. Някои се продават за 70 долара, а други – за 200, в зависимост от размера и сложността на картината. Сара Тайм отбелязва, че всеки от енотите има собствена техника на рисуване и за нея не е трудно да различава произведенията им. Понякога Пайпър и Чийто просто оставят разноцветни отпечатъци от лапите си върху платното, докато друг път се увличат в смесването на багри, създавайки абстрактни шедьоври.

Вижте още:
Време е за рисуване, но с вода и цвят, който се движи сам
Експресионизъм в буркан: забавно рисуване за всеки от 3 до 93
На листа ръката си очертай, жираф си нарисувай и играй!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град