игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко интересни идеи за снежни игри

Няколко интересни идеи за снежни игри

Аз детето | 2022-01-22

Няколко интересни идеи за снежни игри

Този път нас снегът определено ни изненада. Разбира се следим прогнозата за времето от време на време и очаквахме снеговалеж, но не чак така обилен. Дори и в момента не спира! Така че ако през изминалите месеци не сте се наиграли със снега, то това предполагаме ще е последната възможност за тази зима. При това този път снегът е бял, пухкав, натрупал и невероятен – точно какъвто трябва да бъде. Затова ви предлагаме при първото ви отворило се свободно време да грабвате топлите якета, плътните шапки, подходящите ръкавици и да излезете навън да се забавлявате. Разбира се толкова натрупал сняг си има и своите лоши страни, но децата трябва да виждат само хубавото и дори да го покажат на възрастните. Затова какво чакате още! О, да, може би искате няколко идеи за снежни забавления и игри! Ето ги и тях!

Обръч

Въртенето на обръч традиционно е смятано за пролетно-лятна игра и се свързва със слънце и зелена трева, но знаете ли, че може да бъде също толкова интересно и при натрупал сняг. Освен че ще ви сгрее, при снега се върти и по-трудно, което пък ще докаже кой от вас е истински добър в това. Между другото почти същото важи и за сапунените мехури. През зимата с тях става една необикновена и различна игра! Повече за нея можете да видите тук.

Рисуване в снега

Рисуването в снега е изкуство като никое друго и можете да го направите само сега. Просто защото сега има сняг. Нямате си и на представа колко различно и интересно е. Обещаваме ви поне час забавление, а не се съмняваме, че ще има и невероятни шедьоври. Повече за това как можете да рисувате в снега прочетете ей тук!

Голям морски шах в снега

Защо не? Морският шах си е забавна игра и това го знае всеки от 2 до 102 години. Никой не отказва една интересна игра на морски шах. Но какво ще кажете за идеята да го направите голям и снежен? Лесно е! Просто начертайте полето в снега и готово. Още по-интересно ще бъде ако вместо кръстчета и нулички използвате пръчки и шишарки (или нещо подобно, което се намира около вас). Правилата пък ги знаете много добре, така че няма да ви ги казваме!

Формички от сняг, вместо от пясък

Имате ли си един от онези комплекти с лопатка, кофичка и различни формички... А какво ще кажете за щурата идея, че те могат да се използват и за игра в снега. Не е нужно да чакат лятото, за да ги извадите. Вместо пясъчен замък пък можете да си направите снежен такъв с тяхна помощ. Също толкова интересно е, а може дори и повече.

Пързаляне с пояси

Така и така сме на тази тема, знаете ли, че и поясите могат да бъдат използвани в снега. Просто трябва да ги надуете и стават като чудесни и интересни шейни. Вярно, че с тях ще падате малко по-често и затова трябва да си изберете подходящо нанадолнище, което да не е на твърда повърхност под снега и да няма камъни или други подобни опасни препятствия... Но веднъж намерите ли го ще стане истинско забавление. Освен това с пояс трябва да пазиш добро равновесие и да имаш по-добра координация, което определено ще помогне на тялото ви да ги придобие по време на тази интересна игра.

Още няколко бързи и забавни идеи:

  • Борба със снежни топки – класическа идея, която всеки обича – няма какво повече да кажем.
  • Стъпки на животни – интересно е да се опитате да имитирате различните стъпки, които животните биха оставили в снега. Кучета, пингвини, мечки и други и след това да сравните кой се е справил по-добре.
  • Снежен лабиринт – начертайте снежен лабиринт от който приятелите ви трябва да се измъкнат. Супер забавление!
  • Играйте на гоненица със замръзване – знаете правилата, а какъв по-тематичен ден от снежния...

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град