новини детски

Начало | новини детски | Всички ученици от София и още няколко града минават на онлайн обучение отново

Всички ученици от София и още няколко града минават на онлайн обучение отново

Аз детето | 2021-10-20

Всички ученици от София и още няколко града минават на онлайн обучение отново

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.
 
Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г. Заповедта става факт минути преди края на работното време днес и влиза в сила от утре сутринта.
 
Удължава се с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от 1. до 4. включително в засегнатите населени места. Утре и в петък те ще са присъствено на училище.
 
"Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини", пишат от пресцентъра на образователното министерство.
 
МОН е актуализирало Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град