покани

Начало | покани | Всички малки откриватели са поканени на научна работилница в Русе

Всички малки откриватели са поканени на научна работилница в Русе

Аз детето | 2016-10-28

Всички малки откриватели са поканени на научна работилница в Русе

Сдружение „Европейски инициативи без граници“ започва реализирането на проект „Научна работилница за малки изследователи“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт по програма „Знание и растеж“.
 
Инициативата е насочена към деца на възраст от 4 до 12 години. Те ще имат възможност да извършват експерименти, напътствани от научен ръководител. По време на всяка научна работилница, ще се проведат минимум пет експеримента, които са напълно безопасни и са създадени за деца. За всеки опит ще се предоставят необходимите материали. Малките изследователи ще получат подробни обяснения и съдействие при провеждането на експериментите.
 
Научните опити ще са с различна трудност и ще стимулират различни сетива. По този начин децата ще могат да видят, чуят, пипнат, вкусят и усетят света, който ги заобикаля, обясняват организаторите.
 
Работилниците ще са с времетраене 45 минути и ще се провеждат в Културен център BH през ноември и декември. Началото ще бъде поставено на 5 и 6 ноември – в събота ще има работилница за деца от 4 до 8 години, а в неделя за деца на възраст 8-12 години.
 
Входът е свободен.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град