покани

Начало | покани | Елате да творим и да се веселим в „Детската работилничка за творческо писане“ на „Забавното четене“

Елате да творим и да се веселим в „Детската работилничка за творческо писане“ на „Забавното четене“

Аз детето | 2016-10-10

Елате да творим и да се веселим в „Детската работилничка за творческо писане“ на „Забавното четене“

Сигурно помните, че често-често през изминалите месеци ви обещавахме, че в рамките на инициативата „Забавното четене“ тази година, освен да ви покажем колко интересно, полезно и важно е да се четат книги, ще ви докажем и колко вълшебни и вдъхновяващи могат да са те. Това е така, не само защото самият ни език е едно малко вълшебство. Знаете ли, че когато един писател, особено детски, пише книга, той не влага в нея само думи. Той влага и частица от себе си, както и доста магия. Точно заради това книгите стават така интересни и завладяващи. Убедени сме, че поне веднъж, докато сте чели любимата си книжка сте се чудили как може тя да е толкова интересна и да не можете да се откъснете от нея и да искате да четете още и още! Също сме толкова сигурни, че можем да ви покажем отговора на този и много други въпроси около книжките! Единственото, което трябва да направите е да дойдете на нашата „Детска работилничка за творческо писане“!

Az-deteto.bg и „Забавното четене“ ви канят на 15 октомври 2016 (събота) от 14 ч. в книжен център „Гринуич“, София, бул. „Витоша“ 37. Елате, за да забъркаме заедно вкусната рецепта „Професия писател“. Ще издадем част от ценните съставки: супена лъжица вдъхновение, цяло бурканче въображение и щипка любов. Е, и няколко готвачи, разбира се... А кои са специалистите, които забъркват тази ароматна гозба? И пред какви предизвикателства се изправят, за да получат съвършената текстура, температура, цвят и вкус? Ще ви разкажем всичко, което знаем и през което сме минали, а после вие ще се опитате да си сготвите книжка следвайки нашата рецепта, но с ваши подобрения.

Ако дойдете в събота ви обещаваме весел и интересен ден, в който ще научите:

  • Как се появява и узрява идеята за една книга?
  • Как се оформя и пише историята?
  • Кога и защо се намесва острият ум на редактора. Какво прави той?
  • Как оживяват героите?
  • Трудно ли му е на художника да надникне в главата на писателя?

За да „сготвим“ интересните рецепти ще имаме и специални гости! Нашите ментори ще бъдат Ради Николова – талантливата детска писателка и автор на така познатите и обичани от всички нас книжки за мотовете, както и Мелина-Елина Бондокова, чуден илюстратор и аниматор с огромна практика в България и чужбина!

Ето и един предварителен съвет от нас: не се притеснявай, ако рецептата не се получи от първия път. Всяко следващо ястие ще става все по-вкусно! И да не забравиш да дадеш и ние да опитаме!

„Детската творческа работилничка“ е предназначена за деца на възраст от 8 до 14 години, които са открили, че обичат да пишат и писането им доставя удоволствие. За да се запишете за участие в работилничката, пишете ни на имейл events@investor.bg като в имейла напишете вашите име и фамилия, навършени години и телефон на родител за връзка, или на телефон 02/812 9 831. След това очаквайте потвърждение от екипа ни, за да разберете дали сте успели да се запишете навреме. Побързайте, защото местата са ограничени и само първите записали се ще имат възможността да участват!

Събитието е част от кампанията „Забавното четене“ на Az-deteto.bg за стимулиране на детското четене.

„Забавното четене“ се провежда с любезната подкрепа на „Florina“.
 
Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.
 


Коментари
1 коментар

Пролетина , ,

Публикувано на 11.10.2016

Идеята е хубава само че аз не мога да се грабна от Варна до София

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град