покани

Начало | покани | Опознай традициите в Седмицата на бащата!

Опознай традициите в Седмицата на бащата!

Аз детето | 2016-11-10

Опознай традициите в Седмицата на бащата!

Кампанията на Националния етнографски музей „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ се включва в Седмицата на бащата (от 7 до 13 ноември) с детски етнографски ателиета за татковците и техните семейства.

В Седмицата на бащата от 7 до 13 ноември, гостите на Националния етнографски музей – татковци и майки със своите деца, ще могат да усвояват заедно техниката на тъкане на вертикален стан с Лидия Раева, а в събота и неделя между 10 и 14 ч. партньорите на кампанията от Ателие „СедянкаТА“ ще представят стари ръкоделни техники (совалкова дантела и фриволите). Децата с техните родители и придружители ще могат да се научат да плетат шнурове и да тъкат колани на кори.

В събота от 12 до 13 ч., другите партньори на кампанията от Фондация „Изиарт“, организират две творчески ателиета, в които освен децата могат да се включат и техните бащи. Заедно те ще могат да правят макети на български народни носии от различни региони в Националния етнографски музей.

Вече стана традиция през втората седмица на месец ноември да отбелязваме „Седмицата на бащата“. Тази година организаторите избраха мотото „Баща на място“ в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си. През Седмицата на бащата татковците и другите значими за децата мъже могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си. Денят със свободен достъп в музея за Седмицата на бащата ще бъде неделя, 13 ноември. Тогава бащите и майките с деца ще влизат без билети. Свободен ще бъде входът и в събота от 12 до 13 ч. за ателието.

Още събития от Седмицата на бащата можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град