игри в дома

Начало | игри в дома | Времето лети, затова бързо задачата реши или ще има бууум!

Времето лети, затова бързо задачата реши или ще има бууум!

Аз детето | 2017-12-06

Времето лети, затова бързо задачата реши или ще има бууум!

Задачите по математика и правописът на думи никога не са били по-лесни и по-забавни, колкото ще станат в този момент! Спокойно, не си приготвяйте раницата за училище, тя в момента няма да ви трябва. Напротив, вземете чаша ароматен чай или пък сладко мляко с какао и се пригответе за една интересна, поучителна и много забавна игра у дома. В нея могат да участват всички: приятели, мама, баба, дядо, леля, стринка и който още решите. Може дори и кучето, стига да владее правописа и задачите по математика! Тази игра е и още по-хубава, защото ще си я направите сами, а това означава, че можете да я направите както ви харесва и дори леко да промените правилата ѝ, ако се сетите за по-добър вариант от нашия. Сега остава да ви кажем и за какво точно става въпрос.

Първо ще ви трябват плоски клечки за творчество. Те лесно се намират в книжарниците, но ако нямате и не искате да купувате, просто си вземете някакъв картон. Ще ви трябват също ножица, флумастери или маркери, както и саксийка, кутийка или някакво бурканче. От картона изрежете дълги дебели около два пръста ленти. След това за по-шарено ги оцветете с флумастери или маркери, отделете 10 от тях, след това ги разделете на още две и върху едните напишете различни задачи като 10+5, 2X2, 27:5 и така нататък. На втората група напишете някои трудни за правопис думи като дезодорант, скулптура, фъстъци. Някои от тях напишете правилно, а други грешно. Накрая, нали помните онези 10 клечки? Върху тях пък с големи букви напишете бум. След това ги поставете в бурканчето или дори може и чаша и сте готови за игра.

Трябва да сте поне двама, за да се получи играта, а тя е много забавна и весела. Предварително се уговорете за време и щом играта започне пуснете таймер на телефона, на компютъра или пък просто следете часа. Времето може да е 5, 10 или 20 минути в зависимост от това колко хора сте се събрали. След това играта започва! Теглите си клечка и трябва да отговорите на въпроса върху нея: да решите задачата или да кажете дали думата върху нея е изписана правилно или не. Ако дадете верен отговор взимате клечката, ако не, връщате я обратно. Ако пък попаднете на такава с бум, връщате всички събрани клечки обратно. Победител, естествено, че ще има такъв, е този, който в края на времето е събрал най-много клечки.

Казахме ви, играта е забавна. В нея се разчита и на знания, и на късмет. Какво по-хубаво от това!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град