игри в дома

Начало | игри в дома | Междучасието става по-забавно с играта на Прасчо

Междучасието става по-забавно с играта на Прасчо

Аз детето | 2017-09-15

Междучасието става по-забавно с играта на Прасчо

Училището вече официално започна и макар, че е много хубаво, че 15-ти септември е петък и ще имате още цели два почивни и ваканционни дни, но в понеделник вече всичко започва по-сериозно. Ще трябва да седите в училище поне половината ден, което разбира се хич не е лошо, даже точно обратното. Нали си знаете, че ще научите нови неща? Освен това ще се запознаете с нови приятели, ще видите старите и вярвате или не, в училище се получават най-хубавите и забавни игри. Защото в тях участва целият клас, а дори и деца от други класове. Кога през ваканцията сте се събирали цялата банда. Сигурни сме, че не сте, защото кой е на море, кой е при баба и дядо и не се получава. Но когато целият клас се събере... е както е казал Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Не съвсем без да искаме споменаваме любимото мече точно тук и точно сега.

Играта, която ще ви покажем е вдъхновена от него или по-точно от приятеля му Прасчо. Тя е весела, приятна и сладка, също като самия него. Играе се бързо, не ви трябва нищо за нея и е идеална за някое междучасие или за малко разтоварване след часовете и преди домашните. Какво се прави ли? Много просто, избирате си един от вас, който трябва да познава. Той застава с плътно затворени очи, а останалите се нареждате в кръг около него. След това един от вас започва да... ами да грухти. Нали играта е на Прасчо все пак. И приятелят ви трябва да познае кой сте. Има право на три опита, ако не успее, то идва ред на друг да издава този звук. Играе се, докато някой бъде разпознат. Тогава той отива на неговото място и всичко започва пак.

Важно е да знаете, че ако човекът бъде разпознат само той трябва да каже „да аз съм“ или нещо друго такова, а ако не е да си мълчи. Това се прави, защото ако всички се обаждате, приятелят ви бързо ще запомни къде сте и после ще назовава имената ви, а играта така няма да е интересна.

Остава да ви пожелаем приятно и весело прекарване в училище!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град