игри в дома

Начало | игри в дома | Търсачи на съкровища – игра за весели семейни вечери

Търсачи на съкровища – игра за весели семейни вечери

Аз детето | 2017-09-26

Търсачи на съкровища – игра за весели семейни вечери

Тази игра е много популярна в САЩ, защото освен, че е много весела е подходяща за цялото семейство. Обикновено се играе през почивните дни или на големи празници, когато цялото семейство си е вкъщи. В нея могат да участват неограничен брой участници, а времето за подготовка за играта трае няколко минути.

Най-често в Америка използват бонбони за тази игра, но ако решите можете да използвате и играчките, с които си играете всеки ден или пък други предмети. Единственото условие е, те да не са много големи. Тези предмети всъщност ще бъдат съкровището и трябва да бъдат не повече от пет.

След като намерите подходящо "съкровище" от всички участници се избира един, който ще бъде "пиратът" или този, който ще скрие съкровището. Най-често за "пират" се избира или най-младият или най-възрастният участник в играта. Дават му се всички предмети, а другите участници трябва да затворят очите си. През това време "пиратът" трябва да скрие съкровището из къщата, като може всяка отделна част от него да бъде скрита на различно място или цялото да бъде скрито на едно място. Какво ви харесва. :-)

След като съкровището е скрито добре, останалите отварят очите си и започват да го търсят. Ако е скрито цялото на едно място, победител е този, който го намери пръв. А ако всяка част е скрита на различно място, победител е този, който намери най-много части от съкровището.

След като съкровището бъде намерено, обикновено участниците правят някаква награда на победителя, може да му дадат нещо за ядене или пиене, което той много обича или пък да му изпеят песен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град