игри в дома

Начало | игри в дома | Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки

Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки

Аз детето | 2017-10-27

Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки

Рисуването няма сезони... Да, естествено, дори не сме сигурни защо започваме точно така... Мисълта ни беше, че рисуването е хубаво и любимо занимание на много деца и още толкова възрастни. Дори и да не си най-талантливият художник на света, пак е приятно и успокоява, а никога не се знае дали няколкото цветни петна, които си направил няма да се окажат шедьовър. Да не говорим, че рисуването дава воля на въображението и можеш да рисуваш всичко, което ти е в ума. В края на октомври обаче на нас ни идва да си рисуваме тиквени фенери... Сезонът просто е такъв. Знаете ли кое обаче беше най-странното... оказва се, че не знаехме как. Можем да издълбаем тиква или да рисуваме върху нея, но да нарисуваме такава... Някак просто не успявахме, докато един ден по щастлива случайност на помощ ни се притече Виктория Тодорова, която ни показа как да нарисувате хубав тиквен фенер с няколко лесни стъпки. Естествено няма как да не го споделим с вас и благодарим на Виктория за рисунките и обясненията.

Ако искате и вие да си имате тиквен фенер, но не ви се дълбае цяла тиква, ето как да си го нарисувате, като разбира се ще ви трябват молив, гумичка, черен флумастер или маркер и материали с които да оцветите тиквата. О, и лист хартия, да не я нарисувате върху тапетите, ей... ;-)

Първо по средата на листа нарисувайте два кръга, които да се застъпват един с друг по средата, като знака на Олимпиадата!

След това изтрийте линиите при застъпването, ето така.

След това правите и „гънчиците“ на тиквата. За целта между двата кръга на еднакви разстояния прокарвате черти, които да са изкривени като тези на кръгчетата. Ето така.

След това естествено трябва да нарисувате и дръжката. Къде сте видели тиква без дръжка. За целта по средата на двата кръга рисувате малко крив и стесняващ се в горната си част правоъгълник.

Разбира се можете да оставите тиквата и така, но нали е фенер, ще му трябват и други атрибути. Затова нарисувайте две малки триъгълничета за очи.

Точно под тях по средата нарисувайте и едно по-малко за нос.

След това рисувате и устата. За нея нямаме точно обяснение как да стане, на нас ни прилича малко на знака на Батман, но ето как я е направила Виктория. Гледайте я, нарисувайте я и вие.

Основите са готови. Сега трябва да придадете на тиквения фенер малко цвят и още съвършенство. За целта оцветете с черен маркер очите, устата и носа.

Също така очертайте и самата тиква.

Накрая оцветете в оранжево. А може и в зелено или лилаво, ако ви харесва.

Това е всичко. Лесно и бързо имате красив тиквен фенер.

Рисунки: Виктория Тодорова



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град