игри в дома

Начало | игри в дома | От обикновени предмети в супер печати

От обикновени предмети в супер печати

Аз детето | 2017-09-21

От обикновени предмети в супер печати

Днес отново ще ви дадем идея за забавно рисуване, просто няма начин да не го направим. Дори и да нямате таланта на Пикасо или Салвадор Дали, рисуването си остава една от най-приятните дейности, която поне за малко ни откъсва от всичко и ни кара да се гмурнем дълбоко в интересния свят на въображението. Пък и никога няма да разберете дали не сте като великите художници ако не опитате. Да не говорим, че начините за рисуване са толкова много и толкова забавни, колкото са и хората по света. Така например освен обикновеното просто рисуване с цветни моливи или боички, можете да рисувате с числа, с интересна пухкава боя, която да си направите сами, да не говорим, че можете да рисувате дори и със сапунени мехурчета. Опитали сме всеки един от тези начини и освен че се забавлявахме наистина много, накрая направихме и най-готините картини и то без да ни бива особено в рисуването. Затова сега ви предлагаме още един интересен начин, който със сигурност ще ви осигури няколко творчески часа пълни с шедьоври и забавление.

На бас, че никога не сте рисували с печати от подръчни материали. А става толкова интересно и красиво при това без много усилия. За да ви го докажем сме ви приготвили няколко идеи, които да опитате. А накрая можете дори да си измислите свои. За целта ще ви трябват водни боички, четка, ножица, лист хартия на който да пробвате печатите.

Лимонов печат

Рисували ли сте някога с лимон? Не? А трябва да знаете, че той оставя интересни следи и макар и кисел на вкус с него стават най-сладките картини. Освен това се прави много лесно. Просто вземете половин лимон, намажете вътрешната му част с боя, като цветът е по ваш избор и започнете да печатате. Дори и само няколко лимонови печата на лист хартия са красиви, но ако имате повече въображение можете да направите пеперуда или есенни цветя. Само ви трябва малко дооформяне с четка!

Готини печати с прежда

Знаехте ли, че само с помощта на прежда можете да направите интересна на външен вид хартия, която да ползвате за опаковане на подарък или пък дори да направите лабиринт. Става много лесно – върху дървено трупче или пък просто картон намотайте малко прежда. Така както искате да оставяте печата. Накрая просто напоете преждата с боя и започвайте да печатате.

От коркови тапи стават супер печати

Ако пък може някой възрастен да ви помогне за творческото забавление, то сте големи късметлии. Намерете си няколко коркови тапи и леко с помощта на молив очертайте каква фигура искате да печатите – звезда, стрелка, цвете – всичко се получава. След това помолете възрастния с помощта на ножица или направо ножче да изреже върха на тапата по очертанията, които сте направили. След това е лесно. Намокряте с боя и печатате. Става така красиво!

Сърцата са навсякъде

Ако все пак няма кой да ви помогне, не бива да се отказвате. От ролка от тоалетна или кухненска хартия също стават прекрасни печати. Просто огъвате края и го оформяте както ви харесва. Ние опитахме с форма на сърце и се получи наистина красиво, но сме сигурни, че ако опитате и други форми ще се получи още по-хубаво!

Това са нашите идеи. Опитайте и измислете свои. Ще видите, че рисуването и печатането никога не са били по-забавни!

Обичате да рисувате? За вас имаме още страхотни идеи:
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Рисуване с фиджет хенд спинър? Напълно е възможно!
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град