сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Вкусен и оригинален коледен подарък в последния момент!

Вкусен и оригинален коледен подарък в последния момент!

Мирела Любенова | 2018-12-25

Вкусен и оригинален коледен подарък в последния момент!

Надяваме се, че празничните дни за вас са започнали чудесно и вече сте получили така чакания и мечтан подарък! А вие самите подарихте ли нещо на някого или чакате Дядо Коледа да свърши цялата работа! О, не, нима сте забравили, че трябва да подарите нещо на приятел или член на семейството! И не сте подготвили нищо! Не изпадайте в паника, ние сме тук, за да помогнем. Имаме идея за чудесен подарък, който е подходящ за всеки. При това знаете ли, така се получи идеално, защото точно този подарък ще изработите сами. А както знаете – нещо, което си направил лично за някого е по-ценно, макар и изработено в последния момент. Идеята е да направите чудно бурканче за горещо какао с вкусни добавки. Все пак, кой не обича топла напитка в студените зимни дни. При това ще е необходима само по една лъжичка за една чаша, което е чудесно, защото ще стига за цялата зима и всеки път, когато човекът се наслаждава на напитката ще си мисли колко страхотен подарък сте му направили. Да не говорим, че и самото бурканче ще изглежда красиво! Виждаме, че вече прегръщате идеята! Така че ето как се прави!

Ще ви трябват прозрачно бурканче (ако имате с по-нестандартна форма ще е идеално), но задължително и с капачка! Панделка и малко картон също ще свършат работа, за да напишете какво има в бурканчето и как се приготвя и да завържете етикета за него – подарък е все пак. За съдържанието на подаръка пък ще ви трябват половин чаена чаша сухо мляко, половин чаена чаша обикновено неподсладено какао, 2 супени лъжици пудра захар, 50 г шоколад, 2-3 твърди бонбона и шепа малки маршмелоу.

Много е лесно да го направите! Първо начупете твърдите бонбони – става най-лесно като ги поставите в пликче и ударите няколко пъти върху тях с точилка или чукче за пържоли. Шоколада също начупете на малки парченца. За него не е необходима точилка. След това сложете всичко в бурканчето, но внимателно с помощта на лъжица. И едно по едно така че да стане на красиви слоеве. Нашето направихме като първо сложихме млякото, а след него какаото, пудрата захар, шоколада, начупените бонбони и маршмелоу. Вие естествено можете да ги сложите както ви харесва. Важното е да не ги смесвате. Това се получава като просто внимателно посипвате с лъжицата, най-вече продуктите на прах. След това просто затваряте бурканчето и надписвате на картончето какво съдържа. Можете да добавите и кратко послание като: „Коледен подарък от мен, за да ти е по-сладък всеки ден.“ Накрая завързвате етикетчето с панделка за гърлото на буркана и сте готови!

И все още е Коледа, така че поднесете подаръка на приятел или близък – гарантираме, че ще се зарадва и дори изненада още повече, защото най-вероятно вече не е очаквал нищо!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град