сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Интересна коледна картичка изработи и всеки зарадвай ти!

Интересна коледна картичка изработи и всеки зарадвай ти!

Аз детето | 2018-12-19

Интересна коледна картичка изработи и всеки зарадвай ти!

Винаги сме смятали, че подарък без картичка не е чак толкова хубав подарък, особено пък ако става въпрос за коледен. Всъщност често картичката е дори по-хубава от самото нещо, което сте купили, защото тя съдържа вашето лично послание към някого и остава скъп спомен. Няма да повярвате, но нашата баба си пази картички не само от нас, но и от родителите ни и от други роднини. Те са така интересни не само, защото ѝ носят скъпи спомени, но и защото можем да видим колко различни са били преди години. Сега са си станали направо с колекционерска стойност! Освен това ако ги изработите сами стават още по-ценни, защото... повтаряме го често... но най-хубавият подарък е този, който си избрал и направил от сърце. А за Коледа, ако не си дете и една картичка направена от сърце е най-хубавият подарък. Така че сега ви предлагаме идея за стилни и интересни картички, които можете да подарите на всеки. Правят се лесно, но са много красиви!

За тези интересни картички ще ви трябват:

  • бяла хартия
  • ножица
  • молив
  • темперна боя със зелен, червен и жълт цвят
  • някаква друга хартия – може и от рекламна брошура и вестник

Както казахме се правят много лесно:

Първото, което трябва да направите е върху хартията (но не белия лист) да нарисувате елха и да я изрежете. Най-лесно ще стане ако го сгънете на две и нарисувате само половин елха. След което, както си е сгънат листът, режете и накрая разгъвате и готово – имате цяла елха!

Следващата стъпка е да сгънете белия лист хартия на две по средата, точно като картичка. От външната страна по средата сложете и изрязаната елха. Накрая ще я махнете, но сега ще ви трябва. После с помощта на четка за рисуване или пък направо с пръсти потопени в зелената боя очертайте елхата с точки тук и там! После с червен и жълт цвят направете още точки по цялата картичка.

Сега остава да изчакате боята да изсъхне, да махнете елхата и вътре да напишете коледното послание! Лесно е и е много красива, нали? Е това е, какво чакате – почвайте да правите картички за близките. Те много ще ги харесат!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град