сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С бяла и синя боя става най-красивият зимен пейзаж на света!

С бяла и синя боя става най-красивият зимен пейзаж на света!

Аз детето | 2018-12-27

С бяла и синя боя става най-красивият зимен пейзаж на света!

Рисуването на пейзажи се смята за едно от най-трудните в изобразителното изкуство! Самата истина е! Това се дължи най-вече на факта, че за да нарисуваш един пейзаж не е достатъчно да имаш дърво или цвете. Това всъщност се рисува доста лесно. Трудното е да придадеш природната красота, чувството, което този пейзаж носи. Не звучи лесно, нали? Сега сигурно вече няма да ни повярвате, че само със син и бял цвят боички можете да нарисувате невероятно красив зимен пейзаж също като някой майстор художник. Обаче е така! Е, ще използваме и още малко материали и един необичаен подход, но пък после ще стане наистина много красиво! И знаете ли, няма друг начин по който да разберете, че е истина, освен да следвате нашите инструкции и да си нарисувате сами този зимен пейзаж. Гарантираме, че ще бъдете изненадани от резултата!

Така че направо си вземете водни боички, четка за рисуване, чашка с вода, два бели листа хартия! Да, това е всичко – при това ще го нарисувате веднага и от раз! Ето – опитайте!

Първо с помощта на четката оцветете целия лист хартия със синя боя и оставете боята да изсъхне за около 5 минути. Ако пък това ви се струва прекалено досадно можете да си вземете син лист. Пак става!

Второто обаче ще трябва да направите сами! Сега не посягайте към четката! Тук следва нещо много интересно! Сгънете другия лист хартия на топка и го потопете в бялата боя. После просто го притиснете към синия лист. Трябва да остави малък отпечатък бяло по него. Е, направете такива бели отпечатъци един до друг по целия лист. Изчакайте да изсъхне 3 минути.

За третата стъпка отново ще ви трябва четката и бялата боя! Потопете четката в бяла боя и просто най-отдолу нарисувайте хълмче – знаете как става, всяко дете знае как става!

За четвъртата стъпка отново с четка и бяла боя нарисувайте прави дървета. Просто направете малки и по-високи прави и леко удебелени линии за стволове и от тях малки и по-големи клончета.

За петата стъпка отново е ред на хартията! Нали не я изхвърлихте? Чудесно! Отново потопете в бяла боя и направете същите печати като от началото само че този път близо до клоните на дърветата!

Сега оставете всичко да изсъхне и ако някъде е прекалено бяло и дърветата не си личат, можете леко да замажете със синя боя. Това е! Можете ли да повярвате че вие сами нарисувахте този красив зимен пейзаж! Е и ние не можахме от първия път!

Ако обичате да рисувате, непременно опитайте и:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Рисуване със сапунени мехури
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Нарисувай си лалета... с вилица



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град