сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Цвете от салфетки за маса или просто за украса

Цвете от салфетки за маса или просто за украса

Аз детето | 2019-01-09

Цвете от салфетки за маса или просто за украса

Без лепило, без рязане с ножица, без много сгъване и само за 5 минути – ето така се прави това красиво цвете, което виждате на снимката. При това може да го сътвори всеки един от вас, независимо колко голям или малък е! Такова цвете от салфетки ще дари на всяка маса и всеки гост на вашия рожден ден, имен ден или друг празник неповторимо усещане за красота и домашен уют. Пък и ще изглежда много добре на снимките, които несъмнено поне един ще направи на празника. Подобно цвете от салфетки е подходящо и просто за украса. Ако искате да украсите стаята си с нещо, което се прави бързо, но е красиво, нещо, което след това няма да е чак толкова трудно за махане – цветето от салфетки е идеалната идея. То е подходящо дори и за семейната ежедневна вечеря. Прави се така бързо, но ще ѝ придаде по-празничен и весел вид. Така че сега не ви остава нищо друго освен да опитате да го направите. Не само да опитате – вие със сигурност ще успеете да го направите – прекалено е лесно!

Ще ви трябват около 10 салфетки с шарка и цвят по избор, а също и чаша. Това е всичко! След това просто взимате една по една салфетките и ги закрепвате на ръба на чашата. Лесно е – просто вкарайте единия ръб, (който си решите) вътре, а останалата част от салфетката оставяте навън. Но сгънете така, че да обхване ръба на чашата и да се закрепи без да е нужно да я държите. Така правите с всички салфетки по различни места от чашата, като се стараете да ги сгъвате колкото се може по-силно. Накрая, когато приключите просто обръщате чашата с отвора надолу и внимателно я изваждате.

Ако сте направили всичко както трябва (което без съмнение ще успеете ако не от първия то от втория опит), просто внимателно издърпвате чашата и готово. Имате красиво цвете от салфетки – подходящо за всеки празник!

П.С.: Да, виждаме, че снимките ни не са никак добри, но нашият 4-годишен Алекс така се развълнува от цветето и викаше: „Дай да го видя, дай ми го!“, че точно докато го снимахме ни буташе ръката и така цели 5 пъти. Но пък виждате колко е красиво въпреки качеството на изображението!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град