сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим R2-D2, почти като истински е

Да си направим R2-D2, почти като истински е

Аз детето | 2021-06-21

Да си направим R2-D2, почти като истински е

Няма съмнение, че филмът „Междузвездни войни“ е най-голямото филмово явление от дълги години и продължава да бъде такова. Филмът е обичан и е любим на баби и дядовци, майки и бащи и техните деца. И няма как да е иначе, след като за всеки има по нещо в него: кой не харесва космическите кораби, битките със светлинни мечове, кой не е чувал за Силата и нейната тъмна и светла страна, за най-великите джедай или за най-добрия злодей в историята на киното Дарт Вейдър.

Всъщност знаете ли, че поредицата се състои от седем филма, премиерата на първия от които („Нова надежда“) е била на 25 май 1977. Оттогава насам „Междузвездни войни“ оказват огромно влияние върху съвременната попкултура, и са третата най-печеливша филмова поредица на всички времена след „Джеймс Бонд“ и „Хари Потър“.

Но „Междузвездни войни“ не биха били същите без любимците на всички деца по света Си Трипио и R2-D2. Това са и нашите любими роботи, особено вторият – той е уникален. Макар ние и само ограничена група хора да разбираме какво точно говори – пак го обичаме. Арту-Диту, често наричан просто Арту, е дроид-астромеханик от серията R2, произведен от Индъстриал Аутомейшън преди 32 ПБЯ. Изобретателен и енергичен, с годините развива приключенска индивидуалност. В цилиндричното му тяло се съдържат множество механични ръце, сензори и други инструменти, които могат да се използват за най-различни нужди като рязане, гасене на пожари, прожектиране на холограми, поправка на кораби и летене. Заедно с партньора си, протоколния дроид C-3PO, често се озовава в центъра на важни моменти от галактическата история и много пъти помага за спасяването на галактиката. Като други дроиди-астромеханици R2-D2 може да ходи на два крака или да се придвижва, търкаляйки се на колелцата и на трите си крака. Изобщо той е страхотен.

А искате ли да си имате свой такъв сладък робот и да защитавате цялата Галактика. Работата по този робот е доста и е на места трудна, но пък след това става като истински, а и сега е ваканция. Как по-добре да я прекарате от конструиране на нещо толкова интересно. За целта се снабдете с много търпение, ножица, лепило, хартия, цветен принтер.

Първото, което трябва да направите е да принтирате шаблона за робота. Можете да го изтеглите оттук, а останалото просто вижте във видеото, по-лесно е. ;-)

Успех и нека Силата бъде с вас!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град