малък готвач

Начало | малък готвач | Вълшебна марсианска лимонада

Вълшебна марсианска лимонада

Аз детето | 2017-07-06

Вълшебна марсианска лимонада

Лятото е просто една дума, която обаче включва в себе си толкова прекрасни неща: вълни, море, топлина, слънце, сочни плодове, вкусен сладолед и много разхлаждащи напитки. Няма по-приключенски и по-прекрасен сезон, който да включва в себе си такова разнообразие от неща, на които можем да се насладим. Лично за нас пък думата лимонада също си е направо синоним на лято. Няма нищо по-освежаващо и вкусно от ледена лимонада в топлото време. Затова винаги държим в хладилника си малко шишенце пълно с лимонов сок и няколко лъжички мед. Подобна лесна за правене напитка е много вкусна и подходяща за всяко време от топлия летен ден. Днес обаче сме ви приготвили една още по-фантастична изненада свързана с лимонадата. Буквално фантастична, защото само с няколко боровинки и смлян на пухкава каша лед можете да си приготвите такава лимонада, която сякаш ей сега ви е доставена от Марс. Наистина сериозно говорим. Толкова става красива и нестандартна, че всеки би се запитал какво точно пиете и как е направено, че да изглежда така космически

Готови ли сте да си направите такава вълшебна лимонова напитка? Хайде тогава!

Необходими продукти:

  • шепа боровинки
  • 2 чаени чаши студена вода
  • 2 чаши лимонов сок или около 10 лимона
  • 5 лъжички мед или пък половин чаена чаша захар
  • 500 мл минерална или газирана вода

Ще са ви необходими още:

  • 2 формички за лед или две пликчета за лед, каквото имате
  • купичка и вилица
  • готина чаша и сламка за готовата лимонада
  •  

Също е добре да помолите и някого за малко помощ за разбиването на леда! Сигурни сме, че няма да получите отказ от мама, татко, баба, дядо или голямата си сестра или брат, когато видят какво точно приготвяте. Имайте предвид, че ще трябва и да изчакате известно време, за да получите лед, но пък си струва.

Време е за кулинарно вълшебство:

Първото, което трябва да направите е да измиете хубаво шепа боровинки и да ги сложите в купичка. След това с помощта на вилица хубаво ги намачкайте така че да заприличат на каша. Естествено за постигане на цвят можете и просто да сложите боя за храна, но според нас с боровинки става много по-вкусно и здравословно. При боровинките или няколко капки синя боя за храна сипете 1 чаена чаша студена вода и разбъркайте докато се оцвети. Необходими са само няколко секунди. След това внимателно сипете течността във някаква форма за лед и я поставете във фризера да се замрази. В зависимост от хладилника ви и температурата на която е настроен, това ще стане за между 1 и 3 часа. Заедно с този лед е хубаво да имате и обикновен. Ако вече нямате такъв в друга форма просто сипете още една чаена чаша вода и също я поставете във фризера.

Докато чакате можете да направите куп неща, като да поиграете навън, да почетете книга, а също и да си приготвите лимонадата. За целта изстискайте сока от 10 лимона, най-добре в някаква кана или бутилка с по-широко гърло. Това става най-лесно по следния начин: взимате един лимон, слагате го на масата, поставяте ръката си отгоре и леко го натискате търкаляйки плода. След което го разрязвате на две и го изтисквате с ръка. Добре е да поставите другата си ръка под струята лимонов сок, за да може ако има някакви семки те да се прецедят направо така. По-лесно и бързо е! Накрая просто трябва да си измиете ръцете. Правите това с всичките 10 лимона и към тях добавяте захар или мед. Хубаво е и да опитате, за да видите дали не ви е много кисело и накрая да се развали цялото удоволствие. След това просто поставете и лимонадата в хладилника.

И най-накрая, когато ледът е готов помолете някой по-голям да го пасира или натроши на ледена пухкава каша. С пасатор или кухненски робот, големите знаят как се правят тези работи и идва най-хубавият момент.

Взимате си една красива чаша. В нея слагате малко обикновен натрошен лед и допълвате почти догоре с цветния. След това наливате от лимоновата течност до половината, а останалата половина напълвате с газирана или минерална вода. Накрая прибавяте сламка, а може и парче лимон отстрани за украса и сте готови.

Изглежда толкова космическо, нали? Да споделим с вас и една тайна, колкото повече се топи ледът, толкова по-красиво и цветно ще става!

Весело и освежаващо лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град