Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | В помощ на учениците от 7 клас за Национално външно оценяване: „С БНТ на училище“

В помощ на учениците от 7 клас за Национално външно оценяване: „С БНТ на училище“

Аз детето | 2022-05-13

В помощ на учениците от 7 клас за Национално външно оценяване:  „С БНТ на училище“

„С БНТ на училище“ по БНТ 2 поднови излъчването на видео уроци „На фокус VII клас“ в помощ на предстоящите изпити за Национално външно оценяване след 7. клас. Поредицата включва уроци за произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения, с които подпомага седмокласниците за НВО по български език и литература и по математика.

Телевизионният канал излъчва „На фокус VII клас“ в понеделник и вторник от 10:00 ч., с повторение от 15:00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата, могат да гледат уроците отново в събота и неделя от 08:00 ч. Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.

Образователната програма „На фокус VII клас“ е част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната през месец март 2020 г. Тогава по БНТ 2 бяха излъчени над 500 урока за учениците от 1 до 7 клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12 клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. През миналата учебна година бяха реализирани и излъчени 180 урока – 120 по български език и литература и по математика за 7 клас, а останалите 60 подпомогнаха зрелостниците за матурите в XII клас.

Образователната програма е подготвена от Министерството на образованието и науката и включва теми като: „Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства“, „Трансформиращ преразказ“, „Сложно съчинено изречение“, „Линейни неравенства с едно неизвестно“, „Еднакви триъгълници. Питагорова теорема“, „Разлагане на многочлени на множители“. Това са част от уроците, които ще предоставят възможност всички деца от 7 клас да имат равен достъп до образование.

Видеоуроците от инициативата „С БНТ 2 на училище“ са достъпни и на официалната страница на БНТ.

Вижте още:
9 доказани съвета за по-лесно учене
За по-лесно учене у дома опитайте да направите тези неща
Да преборим ученето – съвети как да учим по-лесно и бързоКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град