новини детски

Начало | новини детски | Ученически конкурс за есе по повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура

Ученически конкурс за есе по повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура

Аз детето | 2010-05-11

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура и откриването на комплекс „Свети Николско училище” сдружение „Свищов-минало, настояще, бъдеще” обявява ученически конкурс за есе на следните теми:

1.Учителят Христаки Павлович и неговото „Свети Николско училище”
2. „Свищовското училище е главно сос наука оно е славно” (Йордан Хаджиконстантинов-Джинот)
3. „А ти, малко градче Свищов... пръскай от тебе във всички околни градове светлината на просветата!” (Антон Цанков)
4. „На книга да учат, добро да сполучат”(Иван Вазов)
5. Моето училище - вчера, днес, утре

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас. Задължително условие е есето да е авторско, да е написано на български език в Word формат, до 4 стандартни номерирани страници, в шрифт Times New Roman 12, двустранно изравнен. Есето трябва да включва информация за историята на образователното дело в Свищов, първите училища, дарители, учители и техните ученици.

На първата страница, без да бъде номерирана, участниците трябва да посочат избраната от тях тема, както и следните лични данни –трите си имена, училище, клас и класен ръководител, телефон за връзка и e-mail.
Есетата трябва да бъдат представени най-късно до 14 май 2010 г. на адрес: град Свищов, ул. „Цар Освободител" № 3, стоматологичен кабинет на д-р Иван Динков - председател на сдружението или на e-mail st.nikolsko.school.complex@gmail.com
Имената на наградените автори ще бъдат обявени на 21 май (петък) от 17.30 ч. в комплекс „Свети Николско училище”, намиращо се на ул. “Тодор Хрулев” №2.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град