новини детски

Начало | новини детски | Участвайте в конкурса и покажете, че „Моето училище е най-хубавото“

Участвайте в конкурса и покажете, че „Моето училище е най-хубавото“

Аз детето | 2022-08-05

Участвайте в конкурса и покажете, че „Моето училище е най-хубавото“

Националното издателство „Аз-буки“ очаква творбите за шестото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката. Това информират от Министерството на образованието и науката (МОН) в своята фейсбук страница. В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас.

Неговата цел е подкрепа и популяризиране на творчеството и креативността им, както и да представи училището през погледа на неговите възпитаници. Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката. В разширения състав на журито ще участват и ученици от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.

Ученическите творби ще бъдат публикувани в изданията на Национално издателство „Аз-буки“. Най-добрите 12 фотографии ще бъдат включени в специален годишен календар за 2023 г. Всеки може да участва с до три снимки в .jpeg формат и размер, не по-голям от 2Mb за всеки фотос. Участниците трябва да изпратят трите си имена, училище, клас и телефон за връзка. Те могат да добавят и допълнителна информация – име на творбата, място на заснемане, ръководител/наставник, който ги е обучавал.

Допустими са изображения, показващи аспекти, свързани с училищния живот – сгради, лица, дейности и други. Не се допускат снимки/колажи, обработени с цел подмяна или модификация на действително заснето изображение или с драстична промяна на цветовете.

Авторските творби ще се приемат до 30 ноември на имейл konkurs@azbuki.bg – „За фотоконкурса“. Победителите ще бъдат обявени през декември, посочват организаторите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град