новини детски

Начало | новини детски | Ботевград търси малки и големи участници за вълнуващ многобой

Ботевград търси малки и големи участници за вълнуващ многобой

Аз детето | 2022-08-12

Ботевград търси малки и големи участници за вълнуващ многобой

До 5 септември от общината в Ботевград възрастни и деца над 12 години могат да се запишат за участие в изданието „Приключенски многобой – Ботевград 2022“, съобщава местната администрация. Събитието ще се проведе за трета година със съдействието на общинско предприятие „Туризъм“. То ще се състои на 10 септември в местността „Боженишки Урвич“, над с. Боженица, като входът ще бъде свободен.

В надпреварата ще се включат общо 72 души, разпределени в 12 отбора, съставени от по 6 човека. Първите 6 отбора ще стартират в 10 ч., а останалите 6 отбора в 14 ч. Те ще имат възможност да тестват уменията си в скално катерене с ниска степен на сложност, спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич“, както и със задачи, свързани с ориентиране, логически загадки, стрелба с лък и др.

Останалите посетители ще могат да се забавляват около сцената в близост до почивна база „Боженишки Урвич“, да се изкачат по алеята до хълма, да видят скалния надпис на Севаст Огнян и да се насладят на удивителните панорамни гледки. Изпитанията от многобоя ще се провеждат с помощта на професионални инструктори в контролирана среда за безопасност, допълват от общината.

За контакти и записване за участие е посочен Туристическият информационен център в Ботевград с адрес площад „Освобождение“ №13 и телефон 0723/ 69 – 147.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град