важните неща

Начало | важните неща | Умения за учене: ето как лесно да си научите за всеки тест и изпит

Умения за учене: ето как лесно да си научите за всеки тест и изпит

Аз детето | 2022-05-11

Умения за учене: ето как лесно да си научите за всеки тест и изпит

Забелязали ли сте, че възрастните често очакват от вас да учите много, за да се справите отлично с всички изпити, но никой не ви е казал как точно да учите за изпитите. Като всяко нещо, което правим и ученето си има правилен начин. Вярно е, че ако се стараете много ще запомните материалите за теста, но защо да учите с часове, като ако използвате правилния начин, може да е далеч по-бързо и качествено. Така че ето няколко съвета, които да спазвате, когато учите и които ще ви помогнат!

Внимавайте в клас.

Важно е учениците да обръщат внимание в клас, защото там ще научат по-голямата част от информацията в тестовете. Децата трябва да се съсредоточат и да обърнат внимание, за да могат да водят качествени записки в клас. Ако записките им са неточни или липсват подробности, изучаването може да не доведе до желания резултат.

Бъдете организирани.

Колкото сте по-организирани, толкова по-вероятно е да имате отличен резултат. Въпреки това, много деца не знаят почти нищо, когато става въпрос за организация. Например идеята на много от вас за организация е да напъхате всичките си стари задачи в дъното на раницата си. Организацията е умение, на което децата трябва да се учат. Обучаването на децата как да си водят бележки, как да използват плановик, за да следят задачите и как да организират стари неща, са някои начини, по които децата могат да се организират по-добре за успех.

Отделете време за учене.

Днешните деца са заети и почти нямат време за себе си. Важно е те да се научат да отделят достатъчно време за учене. Това означава, че на децата може да се наложи да се подготвят за тест седмица или две, преди да бъде планирано да се даде.

Посветете място за изучаване.

Трудно е да се обработва сложна информация, ако любимата ви песен гърми на заден план. Ето защо е важно децата да учат в спокойна среда. Уверете се, че учебните пространства са тихи, добре осветени, без разсейващи фактори (напр. телефон, таблет и т. н.) и прекъсвания.

Дайте приоритет на учебния материал.

Понякога децата имат много информация за преглед, докато се подготвят за тест. Помага, ако ученикът знае на каква информация трябва да отдели най-много време за изучаване и в кои области вече е силен. Приоритизирането на учебните материали позволява на учениците да определят най-добрия начин да използват времето си за обучение, за да получат оптимални резултати.

Развийте умения за ефективно управление на времето.

Има само толкова много часове през деня и децата трябва да разделят това време между училище и извънкласни дейности. За да се справят добре в училище, децата трябва да управляват разумно времето си от началото на учебната година до последния учебен ден.

Разработете ефективни методи за обучение.

Методите на обучение са техниките, които учениците използват, за да им помогнат да учат, обработват и задържат информация. Някои често срещани методи за обучение включват водене на бележки, използване на флаш карти, подчертаване на пасажи, вземане на практически тестове и т. н. Ученето е много по-лесно, ако имате план как да го направите и какви методи ще използвате.

Създайте учебен план.

Много пъти, когато децата отиват да учат, те нямат идея откъде да започнат и губят време в отлагане. Създаването на учебен план ще помогне на децата да използват времето си за обучение разумно. Направете си таблица с планиране на обучение, която можете да използвате, за да се подготвите за тест.

Грижете се за себе си.

Важно е децата да се грижат за своите умове и тела. Това им помага да останат нащрек и фокусирани. За да могат децата да се представят на пикови нива, те трябва да ядат питателна храна, да се занимават с физическа активност и да си почиват редовно.

Мисли позитивно.

Когато децата вярват, че не могат да постигнат нещо, това често се превръща в самоизпълняващо се пророчество. Когато обаче се научат да мислят позитивно, те подхождат към предизвикателствата с увереност, вместо със страх.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град