новини детски

Начало | новини детски | Читалището в Тутракан обявява национален онлайн конкурс „Ой, Коледо, мой Коледо“

Читалището в Тутракан обявява национален онлайн конкурс „Ой, Коледо, мой Коледо“

Аз детето | 2021-11-08

Читалището в Тутракан обявява национален онлайн конкурс „Ой, Коледо, мой Коледо“

„На месец ноември не му е леко, сгушен между цветните отблясъци на октомври и мислите за предстоящите коледни празници. Реколтата е прибрана, бъчвите се пълнят, хората се стягат за зимните дълги нощи на топло сред най-любимите хора. Но и ноември може да ни очарова – със закъснелите слънчеви лъчи, пробили през мъглите, с прекрасните цветни гори, с димитровчета, може би с първия сняг и зачервени бузки, и редица хубави празници:“ ПРИКАНВАМЕ ви да използвате този прекрасен месец, за да се подготвите и да се включите в онлайн конкурс „ОЙ, КОЛЕДО, МОЙ КОЛЕДО!“ за коледарски групи и пресъздаване на коледни обичаи.“

Така Народното читалище „Никола Й. Вапцаров – 1873“ обявява национален онлайн конкурс, чиято цел е съхраняване и популяризиране на българския дух и традиции чрез пресъздаване и предаване на българските обичаи на идните поколения. Конкурсът е насочен към всички възрастови групи, към колективи в детски градини, училища, читалища, общински центрове, частни организации, неформални групи, отбелязват от читалището. Оценяват се: качество на изпълнението, автентичност, костюми и реквизит, артистичност. Крайният срок за изпращане на видеоклиповете е 10 декември.

За да участвате е необходимо да изпратите попълнена заявка по образец и файлове със записки на изпълненията във формат .mp4 на имейл chitalishte_tutrakan@abv.bg, както и чрез платформи за споделяне на файлове.

Повече информация и необходимите документи можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град