новини детски

Начало | новини детски | Какво ли правят Дядо Коледа и джуджетата, след като раздадат подаръците?

Какво ли правят Дядо Коледа и джуджетата, след като раздадат подаръците?

Аз детето | 2021-11-10

Какво ли правят Дядо Коледа и джуджетата, след като раздадат подаръците?

Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да представи на Вашето внимание „Ваканцията на Дядо Коледа“ – най-новата книга за Добрия старец, написана и илюстрирана (едва ли ще ви изненадаме), от неговия личен пиар – финландския детски писател и илюстратор Маури Кунас. Българското издание излиза от печат точно една година след публикуването на книгата на фински и точно 40 години след първата коледна книга от Маури („Дядо Коледа“).

Какво правят Дядо Коледа и джуджетата, след като раздадат подаръците?

След Бъдни вечер в Корватунтури започва заслужена ваканция. Тя продължава дванайсет весели дни: от Коледа до Йордановден. Тогава всички забравят за работата и се отдават единствено на забавления.

Дядо Коледа и джуджетата си прекарват коледните празници като всички останали: получават подаръци, хапват вкуснотии, състезават се с коне на Стефановден, играят и лудуват. В Корватунтури обаче има и уникални коледни традиции.

Знаете ли например какво се прави в деня за снежни човеци?

А какво ще рече ден за палуване?

Маури Кунас познава Дядо Коледа много добре. В своята книга той ни открехва вратата към приказната Коледа в Корватунтури. След като прочетете тази книга ще знаете, че по Коледа са прекрасни както Бъдни вечер, така и всичките дни на празника.

Изданието е с цветни илюстрации и може да го намерите с мека и твърда подвързия. Преводът от фински е на Росица Цветанова. Досега на български език от Маури Кунас за Дядо Коледа: „Книга за финландските джуджета“, „Дванайсет дара за Дядо Коледа“, „Дядо Коледа и магическият барабан“, „Дядо Коледа“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град