важните неща

Начало | важните неща | Честит първи учебен ден!

Честит първи учебен ден!

Аз детето | 2020-09-15

Честит първи учебен ден!

15 септември е денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище. Хиляди ученици и учители започват новата учебна година. По официални данни на МОН тази година учениците в страната са малко над 717 000. Днес първия училищен звънец ще чуят около 59 000 първокласници.

И макар че тази учебна година ще бъде като никоя друга, понякога с маска на лице, друг път с дезинфектант в ръце, а за някои деца отново пред компютъра у дома, искаме да пожелаем на всички ученици повече ентусиазъм, защото там, в училището, се крие един свят от невероятно интересно познание, който само чака да бъде открит! Стъпка по стъпка и книга по книга! И колкото повече всеки навлиза в него, толкова по-интересен става той!

Искаме да ви кажем, че освен да се борите и да учите за отлични оценки, трябва да бъдете любопитни. Да учите възможно най-много, да намирате информация не само в учебниците, но и в книгите, в интернет, да питате учителите си за всичко. Защото без съмнение точно деца като вас, които са се интересували от повече неща, един ден ще ни помогнат да предотвратяваме подобни кризи (независимо дали свързани с вируси или нещо друго), още преди да са започнали. Също така искаме да ви кажем, че трябва да бъдете заедно. Независимо че ще прекарвате повече време в класните стаи и по-малко в коридорите, бъдете заедно – това няма да ви попречи. Уважавайте учителите си, помагайте на съучениците си, защото именно когато правим това сме по-силни и можем да минем през всичко.

Разбира се не забравяйте и да се забавлявате, дори и да бъде на 1,5 метра разстояние един от друг, което не е чак толкова много. Забавлявайте се както сте го правили в училище и преди! Доброто настроение и усмивките ни помагат да се измъкваме от всяка ситуация.

На учителите и родителите искаме да кажем да приемат днешните предизвикателства по-скоро като възможности да развиваме образованието си на по-съвременно ниво! Нека цялата информация, която събрахме преди началото на учебната година, да ни е полезна, а не да ни стряска и да ни принуждава ожесточено да спорим едни с други. Когато човек има информация и знания, ще прави верните избори във всяка ситуация.

Бъдете здрави и ценете знанието, обичайте научаването на нови неща, защото именно те могат да ни помогнат при всяка ситуация по всяко време. Знанието и здравето са двете най-важни неща, които човек притежава!

Прочетете още:
Най-страхотните училища в света
В ново училище сте и ви трябват нови приятели – ще ги намерите лесно с тези съветиКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град