малък готвач
Сладък чипс с круши и бонбони
В магазините си имат шоколадов чипс и печен чипс, а пък ние имаме чипс от круши и бонбони! Какво ще кажете? Не е най-здравословното нещо, което можем да ви предложим, но ако е по малко няма да ви навреди, а само ще услади и най-тъжния и горчив ден. Или пък просто ще послужи за малко сладост след обяда или вечерята. Пък и сладък чипс от круши не звучи ли много интересно? Знаем, че сте готови да си го направите затова ви споделяме и самата рецепта!
Ще ви трябват:
- 1 круша
- 5-6 твърди бонбона с любимия ви вкус (по желание можете да ги замените и с маршмелоу, но тогава чипсът ще е по-мек)
Пригответе си и нож, хартия за печене и тава.
Самият чипс е фасулска работа!
Измийте крушата и я нарежете на тънки резени или по-точно филийки. Ако не се справяте просто помолете някой по-голям за помощ. После счукайте твърдите бонбони. Най-лесно това ще стане като ги поставите в плик за фризер и после с точилка или нещо по-тежко ги счукате отгоре.
Накрая поставете всяко парченце круша върху тавата, която предварително сте застлали с хартия за печене. После поръсете върху всяко малко от счуканите твърди бонбони. Накрая печете на 200 градуса за около 8-10 минути. После изключвате фурната, оставяте ги вътре докато изстинат напълно. След това са готови за хапване! Сладко и много интересно.