малък готвач

Начало | малък готвач | 10 умения в кухнята, които всяко дете трябва да има

10 умения в кухнята, които всяко дете трябва да има

Аз детето | 2020-09-28

10 умения в кухнята, които всяко дете трябва да има

Да готвиш вкусни и невероятно изглеждащи ястия е умение, което не всеки притежава. Много възрастни така и не се научават, но има и такива неща в кухнята, които всеки трябва да може. И е хубаво да ги научи още като дете! Не само, за да може като порасне да се оправя сам, но и за да може, когато мама и татко ги няма вкъщи, също да се оправя сам, без те да се притесняват, че ще стане инцидент. Затова събрахме за вас 10-те най-важни кухненски умения, които всяко дете трябва да научи и то още сега. Разбира се това няма как да стане наведнъж, но предвид идващите студени дни е хубаво през уикенда да молите мама или татко да ви ги показват едно по едно. Ще видите, че когато ги научите всичките всъщност наистина ще се радвате от този факт и че бързо ще ви потрябват.

Как да използвам нож

Кухня и готвене без нож е трудна работа – затова едно от първите неща, които трябва да научите е как да режете различни продукти. И да – това се учи, учи се как се държи ножът, къде стоят пръстите и как се държи продуктът. Не че няма да се научите и сами, но ако някой друг ви покаже по правилния начин ще ви спести доста порязвания.

Как да измия и нарежа зеленчуци и плодове

Звучи толкова елементарно, но ако никога не сте разделяли чушка на две или никога не сте белили краставица, никога няма да знаете откъде да започнете. Ако искате по-често да ядете зеленчуци и плодове, трябва да ви покажат и как да ги измиете и нарежете правилно.

Как да си направя салата

Марулята не се предлага с инструкции за работа. Затова трябва да ви покажат как най-лесно да разделите листата, да ги измиете и да ги нарежете. Със сигурност като я гледате ще си намерите и ваш начин, но ако ви покажат верния ще е много по-лесно и бързо.

Как да готвя зърнени храни

Да знаеш как да готвиш боб, ориз и други подобни (зърно + вода + време за готвене) те въоръжава със знанието как сам да си направиш една от най-достъпните и основни храни в природата. Започнете с варене на ориз и боб и за нула време ще правите страхотни ястия от тях.

Как да пека зеленчуци

Печените зеленчуци сами по себе си са вкусно и бързо ястие, което винаги е добре да имате подръка.

Как да приготвя парче пиле, риба или месо в тиган

Тиган, зехтин и малко сол наистина са необходими за бързо приготвяне на пилешки гърди или свински котлет. Научете се как да правите това, което също е доста вкусна вечеря и след това е лесно да научите и други ястия с месо и риба стига да имате желание.

Как да си направя една проста паста

Пастата е евтина, трудна за прецакване и универсално привлекателна. Научете се на едно добро ястие като основа, от която може да правите и друго ако искате. Спагети с масло, яйце и сирене са добра и вкусна идея като за начало.

Как да готвя яйца

Независимо дали бъркани, пържени или варени, яйцата са основата за страхотни, достъпни, здравословни ястия. Помислете например, че бърканите яйца, украсени със зеленчуци и сирене са отлично ястие. Е тогава не е чудно защо са в списъка ни с основни умения.

Как да пека нещо сладко

Да знаете как да направите бисквити или друг вид сладки не е от съществено значение за храненето, но е наистина удобно, когато става въпрос за празнуване на рождения ден на приятел или съболезнования за първото разбиване на сърцето. Печенето също е отлично време да се научат основите на правилното измерване и спазване на рецепта.

Как да почистя кухнята

Попадайки категорично в категорията „скучно, но важно“, да почиствате след себе си е... важно... дори и в кухнята и всъщност особено там.

Вижте още:
6 прости неща, които всеки трябва да умее да готви



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град