Vip интервю

Начало | Vip интервю | „Шантави рисунки-мисунки“ – въпроси и отговори с главния продуцент Пийт Браунгард

„Шантави рисунки-мисунки“ – въпроси и отговори с главния продуцент Пийт Браунгард

Аз детето | 2021-06-11

„Шантави рисунки-мисунки“ – въпроси и отговори с главния продуцент Пийт Браунгард

Как станахте главен продуцент на „Шантави рисунки-мисунки“?

Работих в Cartoon Network Studios в продължение на 11 години и когато поредицата, по която работех, „Чичо Дядко“, завършваше, започнах да търся следващ проект. Споменах любовта си към класическите „Шантави рисунки“ и какво бих направил с шоуто пред Warner Brothers Animation. Казах, че искам да върна класическия формат и да продължа да правя кратки епизоди като от 30-те, 40-те, 50-те и 60-те години със същия манталитет, сякаш производството никога не е спирало. Те казаха: Нека го направим!

След като „Шантави рисунки“ съществува от толкова години, как осигурихте приемствеността между двете?

Разгледахме внимателно класическите кратки епизоди, за да разберем как да структурираме анимацията. Имахме всички класически епизоди от „Шантави рисунки“ на нашия сървър, за да можем да ги изучаваме и препращаме. Имаше формула, която се открои доста бързо – измисляне на любопитна ситуация, с около три смешни момента и последен завършващ такъв, който слага край на 7-минутната анимация. Също така анализирахме епизоди, в които са се отклонявали от тази формула и как са го направили. Друго нещо, което разгледахме, беше как се комбинират героите, за да ползваме същите двойки. Мисля, че това помага при написването на комедията.

Кое беше най-голямото предизвикателство при представянето на класическата концепция на ново поколение зрители?

Най-голямото предизвикателство беше да отдадем почит на това колко невероятни са тези класически епизоди: артистичността, музиката, гласово-вокалните изпълнения на озвучаващия актьор Мел Бланк. Те са Мона Лиза-та на кратките анимации, така че беше трудно да се събере екип от артисти, които разбират това. Искахме да направим шоуто любовно писмо към класическите епизоди на „Шантави рисунки“, както и да включим собствения си глас.

Целяхте ли да направите „Шантави рисунки-мисунки“ по-модерни или искахте да уловите класическия стил?

Искахме предаването да има усещането, външния вид и енергията на класическите епизоди, като същевременно да внесем в него и съвременни идеи. Направихме епизод, в който Порки Пиг има смарт дом и трябва да управлява устройство тип Алекса. Порки страда от заекване, а Алекса прецаква всичко и го вкарва в отчаяние в новата му къща.

Как поддържате шоуто свежо след всичките тези години?

Проповядвах на нашия екип философията, че ако се опитаме да бъдем прекалено оригинални, то чувството няма да е автентично. Мисля, че всеки е оригинален, само защото всички сме различни. Ако човек вложи сърцето си в процеса на създаване, резултатът винаги ще бъде съвременен и уникален. Дори да останете напълно верни на начина, по който са писани и рисувани класиките, част от характера ви ще се пренесе в проекта.

Кои емблематични герои на „Шантави рисунки“ можем да очакваме в „Шантави рисунки-мисунки“?

Можете да очаквате много емблематични герои и такива, които не са били представяни от много дълго време. В стаята ни за писане и разкадровки имаме плакат с всички герои на „Шантави рисунки“ и от време на време отиваме до него и си казваме: кой е следващият? Ще видите Сесил Костенурката, Тасманийския дявол, Туити, Силвестър, Трите мечки, Марвин Марсианецът и др.

Какво предстои да се случва на тези герои и какво се вълнувате да видим?

Беше забавно да хвърлим част от класическите герои в модерна обстановка и да видим как ще се справят с нея, като например с Бъгс Бъни, изправен пред самоуправляваща се кола, превзета от Гремлин, или Дафи Дък, който трябва да се пребори с една копирна машина.

Кой е любимият Ви епизод в света на „Шантави рисунки-мисунки“?

Обичам първия ни епизод „Проклятието на маймунската птица“, защото това беше първият ни опит да върнем духа на класическите „Шантави рисунки“. А също и въпросния епизод, в който Бъгс Бъни се сблъсква с Гремлина.

Мислите ли, че „Шантави рисунки“ ще съществуват и след 50 години?

Абсолютно, наистина вярвам в това. Тези герои са толкова трайни с причина. Те са важни за нашата култура и всички им се радват. Филмите и сериалите са вечни, особено анимациите. Все още гледаме класическите кратки епизоди от поредицата и мисля, че тези герои ще са наоколо много дълго време.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град