Vip интервю

Начало | Vip интервю | Професията лекар е много благородна, но и тежка

Професията лекар е много благородна, но и тежка

Аз детето | 2021-04-07

Професията лекар е много благородна, но и тежка

Всички знаем, че да си лекар е много отговорно и хуманно занимание. Въпреки това, лекарите не са най-богатите хора в България. Поне не и материално. За всички, които са решили да станат доктори по медицина ще бъде много интересно да прочетат интервюто с д-р Лидия Спасова. Тя е детски лекар и с радост отговори на въпросите ни.

Каква искахте да станете когато бяхте малка?

Исках да стана учителка – много ми харесваше моята учителка и исках да съм като нея.

Кога решихте, че искате да се занимавате точно с това?

В по-горните класове реших, че искам да съм лекар. Радвам се, че успях да реализирам мечтата си – записах Медицина в София, бяха тежки времена, но завърших, после специализирах и цял живот работих като лекар.

Какво Ви харесва най-много във вашата работа?

Това, че лекарите помагат на хората!
Професията ни е много благородна, но и тежка. Въпреки това признателните пациенти, усмивката и това, че хората се чувстват по-добре са изключително важни за нас, лекарите.

А кое е най-трудното в нея?

Най-трудното е, че не винаги можем да помогнем. Трудно е да виждаш как хората страдат, как ги боли. Важното е, че има и добър момент, когато видиш, че пациентът ти оздравява!

Какъв съвет ще дадете на децата, които искат да се занимават с Вашата професия?

Да знаят, че трябва много да учат, за да успеят да влязат и учат за лекари, а след това трябва смелост и постоянство, за да изпълняват мисията си добре. Защото лекарската професия е мисия.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град