Vip интервю

Начало | Vip интервю | Кой е Сет и какво са „Гъбчовците!“? Нека той сам ви разкаже!

Кой е Сет и какво са „Гъбчовците!“? Нека той сам ви разкаже!

Аз детето | 2020-11-13

Кой е Сет и какво са „Гъбчовците!“? Нека той сам ви разкаже!

Можете да гледате поредицата от 16 ноември – всеки делник от 16.00 ч. по Cartoon Network

„Гъбчовците!“ изследва магическия мегаполис Гъбкодол, чрез причудливите приключения на любознателния Сет – един от многото млади гъбчовци. А днес ви споделяме и интервю със забавния герой.

Кое е любимото ти нещо за правене в мегаполиса Гъбкодол?

Обичам да изследвам града си. Да научавам за всички различни гъбчо-работи, да търся буболечки или готини скали. Също така, обичам и да карам моите приятели да изследват с мен. Наскоро аз и другите гъбчовци изследвахме пещера, за да видим дали е пълна с призраци на динозаври…. Всъщност това беше малко страшно, но доста забавно.

Какво обичаш най-много в брат си Паскал?

Свободата, която има. Обичам, че с брат ми Паскал споделяме една стая, защото виждам изкуството, което създава, а то е свързано с неговите чувства и нещата, за които мисли. И двамата харесваме различни неща, но можем да ги споделяме, така никога няма да сме самотни. Въпреки че е много по-голям от мен, той все още знае как да се забавлява като дете.

Обичаш ли да ходиш на училище?

Гъбко-училището е толкова забавно! Обичам да научавам нови неща за Гъбкодол и праисторията. Понякога ми е трудно да стоя мирно, защото имам толкова много идеи, но госпожа Тери ми позволява да задавам всички въпроси, които имам. Като например какво е нейното мнение за научните методи? Кой точно е изобретил азбуката? И кога е обядът и защо изглежда толкова далеч?

Разкажи ни за семейството си.

Майка ми, д-р Нанси, е лекар в болница Фънгодол. Тя работи усилено, но все още има време за прегръдки. Деля стая с брат ми Паскал – той е завършил училище и има готини мустаци (веднъж ги взех назаем, за да мога да видя какво е да си възрастен) Паскал много обича да рисува и да говори за чувствата си, което го превръща в страхотен приятел за приключения. А пък близнаците обичат да правят номера и много бели. Те могат да се разделят на две, така че да са двойна беда. Много обичам да се разхождам с моята приятелка динозавър Пам – тя обича да яде буболечки и не е свикнала да живее в къща, но може да тича много бързо.

Кое е най-интересното нещо, което някога си откривал?

Как мога да избера само едно от моите открития?! Например, веднъж открих яйце и гробище на динозаври. А пък друг път, открих как Луната променя формата си всяка вечер. Но мисля, че най-доброто нещо, което някога съм откривал и все още откривам, е как да бъда по-внимателен към останалите гъбчовци. Всички сме толкова различни един от друг и точно това ни прави специални. Както и че всички ние имаме страхотни танцови движения.

Имаш ли топсъвети за деца, които искат да опознаят света?

Когато изследвам Земята, обичам да си водя бележки в тетрадката. Когато забелязах как листата на сър Дърво винаги растат към Слънцето, веднага си го записах. Понякога изследвам едно и също място по различно време на деня. Плажът през деня е слънчев и светъл, а през нощта вълните се приближават към брега и всички луди раци изпълзяват от водата. И въпреки че мама ми има доверие, винаги ѝ казвам къде отивам, когато изследвам, за да не се притеснява за мен.

Какъв искаш да станеш, когато пораснеш голям?

Не ме карайте да избирам! Искам да следвам любопитството си, било то чрез наука, изследване, или и двете. Може би ще изучавам скалите. Или пък ще изследвам звездите! Или може би ще събера някаква огромна колекция от плесени, която да проуча. Но знам, че каквото и да правя, искам да бъда добро дете и добър брат.

Какво те прави щастлив?

Обичам да забелязвам малки детайли в природата. Като например как гъбите понякога растат в кръгове, защото така разпространяват спорите си. Или пък, как мъхът расте обикновено от северните страни на скалите, където няма много слънчева светлина. Чувствам се щастлив, когато виждам света около мен. Ние гъбчовците сме щастливи, че сме тук, и че можем да споделим това вълнение един с друг.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град