Vip интервю

Начало | Vip интервю | Какво е вдъхновило поредицата „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ разберете от създателите ѝ Кристиан Бьовинг-Андерсен и Ева Лий Уолберг

Какво е вдъхновило поредицата „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ разберете от създателите ѝ Кристиан Бьовинг-Андерсен и Ева Лий Уолберг

Аз детето | 2023-05-17

Какво е вдъхновило поредицата „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ разберете от създателите ѝ Кристиан Бьовинг-Андерсен и Ева Лий Уолберг

Гледахте ли вече Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“? А харесахте ли го, защото на нас ни става любимо. Кой не би харесал история за кралски съперничества и вълшебни приказни същества. Това си е класика, която обаче винаги има какво още да покаже, защото светът на вълшебствата е безкраен. Но как точно можеш да измислиш история за смел елен – ако се чудите има как да разберете. Прочете специалното интервю с  Кристиан Бьовинг-Андерсен и Ева Лий Уолберг – хората с невероятното въображение създало филмчето. Те ще споделят с вас и други интересни и непознати истории за детското!

Какво ви вдъхнови да създадете „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“?

Ива: Когато работихме по създаването на поредицата, се занимавахме с много и различни неща. Питахме се какво да направим? И решихме да създадем шоуто, за което сме си мечтаели, когато бяхме деца. Фенове сме на фантастиката. Обичаме приключения и забавни ситуации. Общо взето, съвкупност от всичко това вдъхнови „Айвъндоу“.

Кристиан: Да, определено е сериал, който бихме гледали като малки. Искахме да направим подобен сериал.

А как избрахте животинските видове, които да включите в предаването?

Кристиан: От самото начало знаехме, че искаме историята да включва малък принц в гора, защото искахме да е сред природата и да има животни. След това решихме, че искаме действието да се развива в Скандинавия, на Север. Мислехме си за Бамби, как той е принц на гората, и е заобиколен от всички тези скандинавски видове. Така ни хрумна идеята за малкото еленче и решихме, че главният герой ще бъде именно елен. После попаднахме на снимки на малки птички, кацнали на гърбовете на елени, пощеха ги и ловяха буболечки. Взехме решение, че подобна ярка птица би била чудесен спътник (скуайър) на Айвъндоу.

А как бихте искали децата и родителите да възприемат Айвъндоу, тъй като той не е типичен главен герой?

Ива: Да, той определено не е типичния герой. Наистина искахме да създадем главен герой, който не е перфектен във всяко едно отношение и дори има доста недостатъци, защото така е с всички ни. Всички имаме недостатъци, но това е нормално, и в крайна сметка се справяме с тях. От една страна той е важна кралска особа, на което искахме да наблегнем, но от друга – той има добро сърце.

Кристиан: Искахме да е забавен, а не класическия перфектен герой – да прави грешки и често да изпада в беда (да си навлича неприятности), но в същото време, да вярва в себе си.

Има ли по-дълбок смисъл и послание, което искате да предадете на зрителите чрез тази история?

Кристиан: Айвъндоу е герой, който вярва в себе си, въпреки че понякога прави грешки. Не е перфектен и със сигурност не е най-сръчният герой, но вярва в себе си и не се предава. Айвъндоу и Бърт се справят с това приключение и с всички съпътстващи го опасности, благодарение на своето приятелство. Историята се крепи до голяма степен на приятелството, те преодоляват всички препятствия, като си помагат.

Съществува ли истинско или измислено място, което ви е послужило за вдъхновение при създаването на света на Айвъндоу?

Ива: Разглеждахме скандинавската природа, това беше основната ни отправна точка – как изглеждат горите, замъците.

Кристиан: Светът е вдъхновен от европейския и скандинавския фолклор. Но също така и от филми като „Властелинът на пръстените“, „Хобит“, „Хари Потър“, „Игра на тронове“ – всички тези фантастични вселени, в които може да посетиш различни кралства, да срещнеш всякакви видове, да пътуваш на север и на юг. Бяхме вдъхновени от класическите фантастични истории.

Бихте ли ни споделили забавна или интересна история, свързана с продукцията?

Кристиан: Предизвикателство за нас беше това, че работата по предаването съвпадна с началото на ковид пандемията. Продукцията ни е европейска с екипи от Франция, Великобритания и Дания – имаме членове на екипа от много различни държави. Беше истинско предизвикателство, но екипът ни беше страхотен и се справихме. Накрая на много от хората им се наложи да работят от домовете си. Това беше интересно и неочаквано.

Бърт е наистина специален герой, изглежда така сякаш накрая винаги спасява ситуацията. Разкажете ни повече за него.

Ива: От една страна имаме Айвъндоу, който понякога изпада в крайности, може би дори прекалено. За нас беше важно да създадем герой, който винаги да успява да съзира доброто в него. Именно това е ролята на Бърт. Двамата са най-добри приятели и живеят в своя собствен сапунен мехур, където могат да покорят света.

Кристиан: Бърт обича Айвъндоу въпреки неговите недостатъци. Когато създадохме първия сезон преди няколко години, Бърт не беше толкова съществен герой, не присъстваше особено много в епизодите. Искахме в този сезон да разгърнем неговия персонаж, да покажем малко повече от неговата същност. Обърнахме по-голямо внимание на приятелството между Бърт и Айвъндоу и тяхната история.

Кой е вашият любим епизод?

Кристиан: Интересен въпрос. Обичаме всички епизоди, естествено, но има един епизод, посветен на историята на Айвъндоу и Бърт – виждаме как са се запознали и са станали приятели. Този епизод има специално място в сърцата ни. Той е наистина важен за връзката между двата персонажа и означава много за нас.

Виждате ли себе си в някои от персонажите?

Кристиан: [смеят се] Може би... Като че ли винаги пренасяме някаква част от себе си в персонажите, защото разсъждаваме относно това как биха постъпили хората в дадена ситуация, как биха постъпили децата, как бихме постъпили самите ние, ако бяхме на мястото на Айвъндоу и Бърт. Така че в героите присъства и частица от собствените ни характери.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град