покани

Начало | покани | Със снежен басейн и карнавал закриват ски сезона на Витоша

Със снежен басейн и карнавал закриват ски сезона на Витоша

Аз детето | 2022-04-14

Със снежен басейн и карнавал закриват ски сезона на Витоша

С басейн сред снега, карнавал и много игри за малки и големи ще бъде официално закрит ски сезонът на Витоша. Събитието ще се проведе тази събота – 16 април, от 11:00 ч., съобщи един от организаторите – Тони Черешаров, пред БНР. Инициативата носи името „Stavri Invitational“ и за първи път ще се случи на Витоша. Преди това, в продължение на 5 години, тя се е организирала в Пампорово. За последно проявата е била реализирана през 2018 г.

Специално за събитието на Витоша ще бъде изграден 17-метров басейн и всеки, който иска да „прелети“ над ледените му води, ще може да го направи със ски, сноуборд, кану, кайт, МАСА, шейни. „Можеш да се пуснеш по бански, можеш по екипировка, по неопрен, както ти е удобно. Много се радвам, че тази година ще е във Витоша. Много хора ще се изненадат колко сняг има на „Алеко“, каза Тони Черешаров.

По думите му басейнът е много труден за изграждане, тъй като се прави изцяло от сняг, след което се пълни с вода. Събитието е отворено за всички желаещи и не е нужна предварителна регистрация. Организатори на инициативата са Freeski BG и Тони Черешаров (по прякор Ставри) – един от големите ни фрийстайл и фрийрайд скиори.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град