покани

Начало | покани | Приказен театър и още приказни забавления за децата на Сливен

Приказен театър и още приказни забавления за децата на Сливен

Аз детето | 2022-03-21

Приказен театър и още приказни забавления за децата на Сливен

Дни на приказките започват от днес до 31 март в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен по програмата „Във вълшебния свят на приказките“. Това съобщиха от културната институция. Инициативата ще се състои за 23-та година.

По традиция, в рамките на програмата, в библиотеката отваря врати и приказен театър, и стотици деца от сливенските училища и детски градини на възраст до 10 години посещават по график представление по произведения на известни детски писатели. В последните две години, поради пандемията от ковид, представленията можеха да се проследят само онлайн на Ютуб канала на институцията.

След отпадането на ограничителните противоепидемични мерки, библиотеката кани децата от 1 до 4 клас на представления по приказки на обичания от поколения български деца писател Ангел Каралийчев.

Представленията се посвещават на 120 години от рождението на писателя. На сцената, най-известната приказна героиня на разказвача – Житената питка, ще води зрителите през неговите изпълнени с чудеса и поучения приказки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град