покани

Начало | покани | Работилница за боядисване на великденски яйца отваря в Регионалния музей в Плевен

Работилница за боядисване на великденски яйца отваря в Регионалния музей в Плевен

Аз детето | 2022-04-15

Работилница за боядисване на великденски яйца отваря в Регионалния музей в Плевен

Работилница за боядисване на великденски яйца отваря в Регионалния исторически музей (РИМ) в Плевен. Това съобщи за БТА Димана Димчева – уредник в отдел „Етнография“. Великден идва винаги шарен и красив и затова ние искаме да посрещнем децата с празнично настроение в нашите зали, каза тя.

На 20 и 21 април (сряда–четвъртък) РИМ – Плевен кани в своята традиционна работилница за боядисване на великденски яйца всички желаещи деца. „Тя ще бъде уредена в експозиция „Традиционен бит и култура“, където ще можем да се подготвим за предстоящия празник, като нашарим заедно яйцата и се забавляваме с нашите гости“, допълни уредникът на музея.

Желаещите да се включат в Работилницата е необходимо да си носят сварени или продухани яйца. Очакваме ги да бъдат заредени с много настроение и фантазия, за да сътворят своето най-красиво и пъстро празнично яйце, посочи Димчева.

Работилницата ще се проведе по предварително изготвен график по часове. Началото ще бъде поставено в 9:00 ч., а всяка следваща група ще се формира през един час. За записване и за допълнителна информация може да се ползва телефон 0879-822-184.

Вижте още:
От кухнята на баба: 11 полезни съвета за здрави великденски яйца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град